Τρίτη 6 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο

ΔΕΥΑ: Κάλεσμα αγώνα απευθύνει στους εργαζόμενους στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης - Αποχέτευσης το «Εργατοϋπαλληλικό Αγωνιστικό Μέτωπο», με αφορμή τις περιφερειακές συσκέψεις της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ - ΔΕΥΑ). Οι ταξικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, απέναντι στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής και τις αρνητικές εξελίξεις στον κλάδο. Στηλιτεύει παράλληλα την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, καθώς στην πρόσκληση για τις περιφερειακές συσκέψεις «δεν χώρεσε πουθενά θέμα συζήτησης για οργάνωση κινητοποιήσεων» για τα προβλήματα των εργαζομένων.

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών σε ναυτεργάτες, μέλη του πληρώματος του Φ/Γ «NAFTOCEMENT III» της ναυτιλιακής εταιρείας «NAFTOTRADE SHIPPING SA», απαιτούν τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και ΠΕΕΜΑΓΕΝ. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι σύμφωνα με καταγγελίες ναυτεργατών δεν τους έχουν καταβληθεί δεδουλευμένες αποδοχές μηνών, όπως προβλέπεται από τη ΣΣΕ. Τα σωματεία απαιτούν την παρέμβαση των υπηρεσιών του υπουργείου Ναυτιλίας, «για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών (...) Σε διαφορετική περίπτωση, οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, με την άφιξη του πλοίου στο λιμάνι της Ελευσίνας».

ΟΠΑΠ: Στάση εργασίας (10 π.μ. - 12 μ.) και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οργανώνει, αύριο, το Σωματείο Εργαζομένων ΟΠΑΠ, διεκδικώντας Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με αυξήσεις στους μισθούς, που θα αφορά όλους τους εργαζόμενους, θα καθορίζει τον κατώτατο μισθό και την εξέλιξή του με τρόπο συλλογικό, θα ορίζει κανονικό και όχι ελαστικό ωράριο, θα κατοχυρώνει συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα κ.ά. Τη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις για υπογραφή ΣΣΕ στον ΟΠΑΠ εκφράζει με ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, καλώντας ταυτόχρονα σε ενιαίο αγώνα όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ