Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση της απεργιακής μάχης

Στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Τη μάχη για να υψωθεί ένα ισχυρό και μαζικό απεργιακό μέτωπο απέναντι στην επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας εντείνουν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα, κόντρα και στην επεξεργασμένη τακτική που ξεδιπλώνει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός για την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων.

Στην κατεύθυνση αυτή, συνδικαλιστικές οργανώσεις που έχουν πάρει αποφάσεις για απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, σε σύσκεψη, στις 6.30 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος), με θέμα «Οργάνωση της απεργιακής μάχης μετά από τις τελευταίες εξελίξεις που προκύπτουν από την απόφαση της ΓΣΕΕ για γενική απεργία στις 28 Νοέμβρη».

Η σύσκεψη οργανώνεται με πρωτοβουλία των Ομοσπονδιών Οικοδόμων, Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Φαρμάκου - Καλλυντικού, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Τύπου και Χάρτου.

Απέναντι στην υπονομευτική τακτική που εξυπηρετεί την επίθεση κυβέρνησης - εργοδοσίας

«Μπροστά οι δικές μας ανάγκες - Οχι τα κέρδη των λόγων». Με το σύνθημα αυτό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ προετοιμάζουν με όλες τους τις δυνάμεις την απεργία, καλώντας τους εργαζόμενους να βγουν μπροστά, διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα, κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου που δίνει τη χαριστική βολή στις συντάξεις, κατάργηση του νόμου Βρούτση - Αχτσιόγλου που μπαίνει σε εφαρμογή βάζοντας τον κατώτατο μισθό στην τανάλια της «ανταγωνιστικότητας» του κεφαλαίου.

Η οργάνωση της απεργιακής μάχης, μαζί με τα εμπόδια που βάζουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, βρίσκει απέναντί της τις δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού: Οταν η αρχική άρνηση και απόρριψη της πρότασης που κατέθεταν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ αποδείχθηκε πως δεν μπορεί να εμποδίσει την πραγματοποίηση απεργίας - καθώς είχε ήδη υιοθετηθεί από συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα - έδωσε τη σκυτάλη στην επιχείρηση διάσπασης του απεργιακού μετώπου και εκφυλισμού της μάχης της απεργίας και του περιεχομένου της.

Με μοιρασμένους ρόλους, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός επιδόθηκε στο παιχνίδι της «κολοκυθιάς» με την ημερομηνία της απεργίας:

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε απεργία στις 28 Νοέμβρη, σε μια συνεδρίαση όπου περίσσεψαν οι τοποθετήσεις γύρω από την «αναποτελεσματικότητα» των αγώνων, οι διαπιστώσεις για το φαινόμενο της... «απεργομανίας», τα ψεύτικα δάκρυα για τη μη συμμετοχή των εργαζομένων και άλλα παρόμοια. Ακολούθως, με διαδικασίες - εξπρές, η πλειοψηφία του ΕΚΑ μετέφερε τη μέρα της απεργίας στις 28 Νοέμβρη, ενώ ευθυγραμμίστηκε και στο άσφαιρο περιεχόμενο που επιχειρεί να δώσει στην απεργία η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ.

Στο ίδιο κάδρο, η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ και οι ίδιες συνδικαλιστικές δυνάμεις που στη ΓΣΕΕ αποφάσισαν απεργία στις 28 Νοέμβρη, διατηρούν την απεργία στο Δημόσιο στις 14 Νοέμβρη, επιβεβαιώνοντας την ενιαία υπονομευτική τακτική, που στόχο έχει να εμποδίσει την πραγματοποίηση ενιαίας πανεργατικής απεργίας σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Κόντρα στις παραπάνω μεθοδεύσεις που υπηρετούν τα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας να επιβάλουν «σιγή νεκροταφείου» στους εργαζόμενους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις συζητούν σήμερα με στόχο την προετοιμασία και την επιτυχία της απεργίας, την ενίσχυση συνολικά του απεργιακού μετώπου με ακόμα περισσότερες δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ