Τετάρτη 7 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ ΦΥΛΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥΝ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗΣ «18 ΑΝΩ»
Μια όμορφη εκδήλωση με δυνατά μηνύματα

«Ο ήρωας δεν σταματά ποτέ να κοιτά κατάματα τη ζωή και να αγωνίζεται για την επόμενη μέρα». «Το αγόρι με τη βαλίτσα», έργο του Μάικ Κένι (σε μετάφραση Ξένιας Καλογεροπούλου), ανέβηκε στην εκδήλωση του παραρτήματος Αχαρνών - Φυλής του ΕΣΥΝ που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου Αχαρνών την περασμένη Κυριακή (4 Νοέμβρη). Στη σκηνή η θεατρική ομάδα της Κοινωνικής Επανένταξης του θεραπευτικού προγράμματος «18 ΑΝΩ», σε μια παράσταση με διπλή σημασία: Την επιβεβαιωμένη αποτελεσματικότητα των «στεγνών» προγραμμάτων απεξάρτησης που δήλωναν με τη ζωντανή παρουσία τους τα παιδιά της Επανένταξης, αλλά και πως με τη δύναμη της θέλησης, μέσα από την αλληλεγγύη και τη συλλογική δράση, βρίσκεις τον δρόμο για το μέλλον, αφήνοντας πίσω ό,τι καταστρέφει τη ζωή σου.

Τα μηνύματα του έργου πολλαπλά μέσα απ' τα μάτια και το τρυφερό πνεύμα ενός παιδιού: Για τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών πολέμων όπου η υποχρεωτική μετακίνηση πληθυσμών για να σωθούν, να δραπετεύσουν από τη φωτιά που τους κυνηγάει, έχει ως αποτελέσματα τον ξεριζωμό από πατρίδα και οικογένεια, το εμπόριο ανθρώπων, την εκμετάλλευση της παιδικής εργασίας.

«Η παρουσία των παιδιών από τη θεατρική ομάδα του "18 ΑΝΩ" είναι η ζωντανή απόδειξη ότι όσοι δεν παραδέχονται την ήττα και αρνούνται να υποταχθούν, μπορούν να βγουν από τον εφιάλτη και να κατακτήσουν τη ζωή αν πιστέψουν στη δύναμή τους, την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση», λέει μεταξύ άλλων στο χαιρετισμό της η Χριστίνα Στύλιου, πρόεδρος του παραρτήματος του ΕΣΥΝ. Και αναφέρεται στην επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων για το ζήτημα των ναρκωτικών, τους προωθούμενους «χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών», την αποποινικοποίηση.

Τέλος, η πρόεδρος του παραρτήματος απεύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΕΣΥΝ, στη διεκδίκηση για: Τη δημιουργία ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν φορέα που θα αγκαλιάζει την πρόληψη, τη θεραπεία, την επανένταξη. Καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα στους τομείς της πρόληψης και της θεραπείας. Να ενισχυθεί ο ρόλος και να λειτουργούν με επαρκές προσωπικό τα Κέντρα Πρόληψης και τα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα. Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της σχολικής διαρροής, μέτρα για την προστασία των ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Να ενισχυθεί η δωρεάν αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα των νέων ανθρώπων, ως μέσο για την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς τους και την πρόληψη απέναντι στις εξαρτήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφυλακίστηκε ο απόφοιτος του ΚΕΘΕΑ (2015-03-11 00:00:00.0)
Να ενταθεί η πάλη και η δράση ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά (2014-06-22 00:00:00.0)
Βορά στους ιδιώτες οι εξαρτημένοι και οι οικογένειές τους (2011-01-28 00:00:00.0)
Αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της απεξάρτησης (2011-01-25 00:00:00.0)
Διεκδικεί πρόληψη και «στεγνά» προγράμματα (2007-02-02 00:00:00.0)
Ανάχωμα στην επιχείρηση διάλυσης της απεξάρτησης (2006-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ