Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΟΣΙΓΙΕΚ 3-2
Κατάφερε να... ιδρώσει

Τα εύκολα δύσκολα έκανε χτες στη Νέα Φιλαδέλφεια η ΑΕΚ με αντίπαλο την Οσιγιεκ για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, την οποία νίκησε με 3-2 και πήρε την πρόκριση για τους «32». Οσοι περίμεναν ότι με τη νίκη της ελληνικής ομάδας στην Κροατία πριν από 15 μέρες με 2-1 τα πράγματα θα εξελίσσονταν ιδανικά για την Ενωση, απογοητεύτηκαν. Η μη κρισιμότητα του αγώνα, η υποτίμηση του αντιπάλου αλλά και το επικείμενο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είχαν αποτέλεσμα οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος να μπουν στο παιχνίδι πολύ χαλαρά, έχοντας απλά κάποια πρωτοβουλία των κινήσεων. Παρ' όλα αυτά η καλά στημένη αμυντική γραμμή της Οσιγιεκ λειτούργησε τέλεια. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 15΄ οι Κροάτες πάγωσαν τους οπαδούς της ΑΕΚ όταν ο Φερούζεμ σημείωσε αυτογκόλ. Οι γηπεδούχοι μετά από αυτό άρχισαν να ανακάμπτουν και στο 31΄ ο Λάκης με ατομική ενέργεια ισοφάρισε το σκορ. Εξι λεπτά αργότερα ο Τσάρτας με απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκαλίνοβιτς, δίνοντας την πρωτοπορία στην ομάδα του. Ομως, τρία λεπτά αργότερα ο Μίτου, με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ισοφάρισε σε 2-2. Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά ανεβάζοντας την απόδοσή της και επιδιώκοντας τη νίκη. Ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης στο 79΄, μετά από εκπληκτική πάσα του Τσάρτα με «τακουνάκι», βρέθηκε μόνος του στην περιοχή σημειώνοντας το τρίτο γκολ, ενώ ένα λεπτό αργότερα από την ίδια θέση ο Πέτκοφ σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα των Κροατών.

Ο τεχνικός της Ενωσης, Φερνάντο Σάντος, δήλωσε ευχαριστημένος μόνο από το δεύτερο ημίχρονο αφού στο πρώτο η ομάδα του ήταν «καρικατούρα» ομάδας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βούλγαρος Ντομπρίνοφ «κιτρίνισε» τους Γεωργέα, Νικολαΐδη, Λάκη και Γκρνια, Μίτου, Μπαλατίνατς.

ΑΕΚ: Ατματσίδης, Γκαμάρα, Φερούζεμ, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Νικολαΐδης, Ζήκος, Γεωργέας (75΄ Κωνσταντινίδης), Κασάπης, Λάκης (85΄ Μαρικά), Πέτκοφ (89΄ Ραμπεσαντρατανά).

ΟΣΙΓΙΕΚ: Γκαλίνοβιτς, Βούιτσα, Εργκοβιτς, Μπεσίροβιτς, Μπρίγκιτς, Τούρκοβιτς (65΄ Βούκα), Μίτου (83΄ Μιγιάτοβιτς), Μπαλατίνατς (88΄ Βινογκράτατς), Γκρνια, Ράντιτς, Μερέτλιακ.


Γ. ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ