Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
FIBA CHAMPIONS LEAGUE
Με Χάντερ στην κορυφή

Σημαντική νίκη επί της Φουενλαμπράδα πέτυχε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου της στο BCL

Eurokinissi

Σημαντική νίκη επί της Φουενλαμπράδα πέτυχε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου της στο BCL
Παρότι έκανε τα εύκολα δύσκολα εξαιτίας της αδυναμίας της να «κλειδώσει» τη νίκη, η ΑΕΚ δεν το πλήρωσε και νίκησε 78-71 την ισπανική Φουενλαμπράδα, στον χτεσινό αγώνα στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του 3ου ομίλου του FIBA Champions League. Ετσι οι «κιτρινόμαυροι» επανήλθαν στις επιτυχίες μετά την ήττα - αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και πήραν σημαντική ψυχολογική ένεση. Παράλληλα, έφτασαν τον απολογισμό τους σε 4 νίκες - 1 ήττα, κάτι που τους φέρνει στην 1η θέση του ομίλου, μαζί με τη Χάποελ Ιερουσαλήμ.

Στο χτεσινό παιχνίδι η «Ενωση», αν και δεν απέφυγε τις γνωστές διακυμάνσεις στο παιχνίδι της, που καθιστούσαν απειλητικούς τους αντιπάλους της, εντούτοις κατάφερε αυτήν τη φορά να διατηρεί εκείνη τον έλεγχο του αγώνα, ακόμα και στα κρίσιμα σημεία, έχοντας ως κορυφαίο τον Χάντερ.

«Χτυπώντας» μέσα στη ρακέτα, παίζοντας έξυπνα και εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Ισπανών, η ΑΕΚ είχε τα «ηνία» στο πρώτο μέρος (24-19 στο 10', 41-34 στο 20'). Από τα μισά της 3ης περιόδου, όμως, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των γηπεδούχων και τα πολλά τους λάθη έδωσαν το δικαίωμα στη Φουενλαμπράδα να «τρέξει» σερί 10-0 και να μείνει κοντά στο σκορ (59-54 στο 30'). Στην τελευταία περίοδο η ΑΕΚ συνέχισε να «παίζει με τη φωτιά», κατάφερε όμως να διαφυλάξει το προβάδισμα μέχρι τέλους.

ΑΕΚ: Τσαλμπούρης 7, Ματσιούλις 4, Ρατάν-Μέις 6, Λαρεντζάκης 7, Μωραΐτης 5, Γκρίφιν 9, Σαντ-Ρος 10, Ρόμπερτσον 6, Γιαννόπουλος, Χάντερ 24.

Φουενλαμπράδα: Ο'Λίρι 13, Ρούπνικ 9, Μπέλας 7, Γκαρθία 5, Κρουζ 12, Γιόρκα 10, Γκονθάλεθ, Κλαρκ 2, Εγιένγκα 7, Ζάνα 2, Νογκέιρα 4.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ