Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Το κτήνος στο φεγγάρι»

Είκοσι χρόνια μετά την πρώτη του παρουσίαση στην Ελλάδα, από το Θέατρο «Πορεία», το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο του Ρίτσαρντ Καλινόσκι «Το κτήνος στο φεγγάρι» επιστρέφει στο Θέατρο «Σημείο» - Πάνω Σκηνή - (Χαριλάου Τρικούπη 2, Καλλιθέα, τηλ. 210 9229579) από τις 19 Νοέμβρη και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Παπαδάκη. Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Αρζόγλου, Βαγγέλης Παπαδάκης και Σοφία Λιάκου.

Το έργο παρακολουθεί την ιστορία του Αράμ και της Σέτα στο Μιλγουόκι του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, ανάμεσα στο 1921 και το 1933. Ο Αράμ είναι ο μόνος επιζών της οικογένειάς του από τη γενοκτονία στην Αρμενία. Διέφυγε στις ΗΠΑ και δουλεύει ως φωτογράφος. Παντρεύεται διά αλληλογραφίας την Σέτα, η οποία στα 15 της φτάνει κι αυτή στις ΗΠΑ για μια νέα ζωή, αφήνοντας πίσω της το ορφανοτροφείο στην Κωνσταντινούπολη. Το πρόσωπό της προστίθεται δίπλα σε αυτό του Αράμ σε μια παλιά οικογενειακή φωτογραφία που εκείνος έχει φέρει μαζί του από την πατρίδα, έχοντας κόψει τα κεφάλια των νεκρών συγγενών του. Τη θέση των γονιών του στη φωτογραφία έχει πάρει τώρα το νιόπαντρο ζευγάρι. Και με την νεαρή του σύζυγο ο Αράμ ανυπομονεί να δημιουργήσει τη νέα οικογένεια Τομασιάν.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν όπως τα έχει σχεδιάσει ο Αράμ. Η Σέτα δεν είναι ικανή να τεκνοποιήσει. Οι ισορροπίες στην οικία Τομασιάν θα ανατραπούν με την είσοδο του Βίνσεντ, ενός άστεγου αγοριού. Πολλά χρόνια αργότερα, ένας ηλικιωμένος ευγενής κύριος αφηγείται αυτή τη συγκλονιστική ιστορία, αφήνοντάς την να ζωντανέψει μπροστά στα μάτια μας...

Μετάφραση - σκηνοθεσία: Βαγγέλης Παπαδάκης. Σχεδιασμός φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας. Σκηνικά - κοστούμια: Δήμητρα Λιάκουρα. Πρωτότυπη μουσική: Σίσσυ Βλαχογιάννη. Επιμέλεια κίνησης: Γιώργος Μιχελάκης. Δραματουργική επεξεργασία: Ματίνα Χαραλάμπη.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αρμενίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ