Παρασκευή 9 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κηδεύτηκε ο Κ. Κατσίφας

Κηδεύτηκε χτες στους Βουλιαράτες της Αλβανίας ο 35χρονος Κ. Κατσίφας, που έπεσε νεκρός στις 28 Οκτώβρη μετά από συμπλοκή με την αλβανική αστυνομία.

Η κηδεία του έγινε βήμα και για εθνικιστικές δυνάμεις και ομάδες, όπως και διάφορα φασιστοειδή από Ελλάδα και Κύπρο, που μετέβησαν οργανωμένα στη γείτονα και, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στους Βουλιαράτες, αναπαρήγαγαν εθνικιστικά και αλυτρωτικά συνθήματα και εμβατήρια, ενώ κρατούσαν και σημαίες με συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι ελληνική» κ.ά. Παρόντες και οι βουλευτές της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης και Βασίλης Γιόγιακας.

Κατά τη μετακίνηση από την Ελλάδα προς τους Βουλιαράτες είχαν προηγηθεί έλεγχοι στους μεταβαίνοντες, από τις αστυνομικές και τελωνειακές αρχές των 2 χωρών στην Κακαβιά, προκειμένου να αποφευχθεί η άφιξη στο χωριό «ακραίων στοιχείων» και οι προβοκάτσιες, ενώ σύμφωνα με καταγγελίες έγιναν και 4 προσαγωγές από τις αλβανικές αρχές για υποκίνηση μίσους μεταξύ εθνών και θρησκειών.

Νωρίτερα, στην Ελλάδα, το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απηύθυναν έκκληση στους Ελληνες που επρόκειτο να ταξιδέψουν μέχρι τους Βουλιαράτες, «να τιμήσουν τον νεκρό επιδεικνύοντας αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στην οικογένεια και την τελετή».

Την ίδια ώρα, τα εμετικά αλυτρωτικά και πατριδοκάπηλα συνθήματα, με αφορμή την κηδεία, ανέλαβαν να αναπαράγουν στη βουλή οι βουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Παράλληλα η κηδεία στάθηκε αφορμή για να στηθεί κι ακόμα μια δικομματική κοκορομαχία ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, με τους βουλευτές της ΝΔ να ζητάνε «εξηγήσεις» για την απουσία κυβερνητικών στελεχών από την κηδεία και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να επιχειρούν με τις τοποθετήσεις τους να αναπαράγουν τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ, κρύβοντας ότι η πολιτική που υπηρετούν αποτελεί θερμοκήπιο και της μισαλλοδοξίας και των κάθε λογής αλυτρωτισμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ