Τρίτη 13 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την υπογραφή κλαδικών ΣΣΕ

Τη μάχη για την υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αυξήσεις μισθών και δικαιώματα δίνουν Ομοσπονδίες και κλαδικά συνδικάτα, αυξάνοντας την πίεση προς τους εργοδοτικούς φορείς.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ) και το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επιχειρησιακά σωματεία και εργαζόμενοι του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με εκπροσώπους του Συνδέσμου, οι οποίοι ουσιαστικά οχυρώθηκαν πίσω από τον μνημονιακό νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού, ενώ παράλληλα επικαλούμενοι προβλήματα ανταγωνισμού και επιπτώσεων εξαιτίας της ακολουθούμενης φαρμακευτικής πολιτικής ουσιαστικά αξίωσαν νέα προνόμια και παροχές.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι επέμειναν στο διεκδικητικό τους πλαίσιο, ενώ απέσπασαν τη δέσμευση ότι αφού γίνει συζήτηση μεταξύ ΣΦΕΕ και Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας θα ακολουθήσει νέα συνάντηση εντός 15 ημερών με τους εργαζόμενους για την κλαδική ΣΣΕ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία προχώρησε σε ενημέρωση των εργαζομένων για τα αποτελέσματά της, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 28 Νοέμβρη με τα απεργιακά μπλοκ του Συνδικάτου και της Ομοσπονδίας.

Με θέμα την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής μάχης, προχτές Κυριακή πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του κλαδικού Συνδικάτου, στα γραφεία του.

Συνάντηση για τη ΣΣΕ των Λογιστών - Ελεγκτών

Συνάντηση με τους βασικούς εργοδοτικούς φορείς (ΣΕΒ, ΠΟΞ, ΕΣΕΕ) για την υπογραφή ΣΣΕ είχαν χτες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) και η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ). Στη συνάντηση δεν πήρε μέρος η ΓΣΕΒΕΕ.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και του κλαδικού Συνδικάτου έθεσαν επιτακτικά την απαίτηση των εργαζομένων για υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, των τεχνικοοικονομικών υπηρεσιών (λογιστές, ελεγκτές, συμβούλους, προσωπικό μηχανοργάνωσης) και όλα τα ζητήματα, μισθολογικά και εργασιακά.

Οι εκπρόσωποι των μεγαλοξενοδόχων (ΠΟΞ) αρνούνται την υπογραφή σύμβασης που να καλύπτει τις συγκεκριμένες ειδικότητες εργαζομένων που δουλεύουν στα ξενοδοχεία, δηλαδή την υπογραφή ομοιοεπαγγελματικής σύμβασης, και οχυρώνεται πίσω από την ύπαρξη της κλαδικής σύμβασης που υπογράφουν στα ξενοδοχεία. Ο ΣΕΒ αρνήθηκε να τοποθετηθεί επί της ουσίας, με το πρόσχημα ότι... δεν έχει τα ακριβή στοιχεία της οικονομίας ώστε να έχει συγκεκριμένη θέση στο ζήτημα της ΣΣΕ. Επιπλέον, περιορίζει τη συζήτηση για τη ΣΣΕ μόνο στο μισθολογικό, ενώ δεν κουβεντιάζει θέματα όπως είναι η τήρηση του 8ωρου, το οποίο με την εξαίρεση του διαλείμματος ορισμένοι εργοδότες το έχουν μετατρέψει σε 9ωρο...

Από τη μεριά τους, οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων πρόβαλαν την απαίτηση για την υπογραφή ΣΣΕ που θα περιλαμβάνει και τα θεσμικά, όπως ωράριο, μέτρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, μέτρα για τη μητρότητα. Ζήτησαν από τους εργοδότες να οριστεί νέα συνάντηση, ενώ ήδη προετοιμάζονται για την απεργιακή μάχη στις 28 Νοέμβρη, με την οποία δίνεται συνέχεια στην πάλη για τις ΣΣΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ