Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στάση εργασίας και κινητοποίηση ενάντια στις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις

Σε στάση εργασίας (2 μ.μ. - 5 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 3 μ.μ., προχωρά σήμερα, Τετάρτη, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής, καταγγέλλοντας τις απολύσεις και τις «ευέλικτες» εργασιακές σχέσεις που επεκτείνονται στον κλάδο. Παράλληλα, το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν απεργιακή απάντηση στις 28/11 «στην πολιτική που θυσιάζει τις ζωές μας για τα κέρδη των λίγων».

Το Συνδικάτο καταγγέλλει «το μεγάλο "γλέντι" των εργολάβων - "δουλεμπόρων", που γέμισαν τα ξενοδοχεία με άθλιες συμβάσεις ομηρίας με μισθό κάτω από την κλαδική Σύμβαση», ενώ επισημαίνει πως «πρωτοπόροι» στις απολύσεις και το άθλιο δουλεμπόριο «είναι οι νέοι μεγάλοι επενδυτές, οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, που μας διαφήμιζαν η κυβέρνηση και η πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας του κλάδου, ως σωτήρες».

Αύριο η κινητοποίηση των εργαζομένων στα Πρακτορεία Τύπου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας οργανώνει αύριο, Πέμπτη, στις 6.30 μ.μ., η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Το σωματείο έχει ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία δεν έχει οριστεί εδώ και έναν μήνα.

Οι εργαζόμενοι του κλάδου βρίσκονται αντιμέτωποι με το πρόβλημα της καθυστέρησης, πάνω από δύο χρόνια, καταβολής των επιδομάτων ασθενείας από την 4η Διεύθυνση του ΕΤΑΠ - ΜΜΕ!

Ιδιαίτερα δεινή είναι η θέση των εργαζομένων που δούλευαν στο πρακτορείο «Ευρώπη» και βρίσκονται «στον αέρα», μετά την επιλογή των εκδοτών να κλείσουν το πρακτορείο.

«Αυτή είναι η κανονικότητα που υπόσχονται, αυτή είναι η μεταμνημονιακή εποχή που πανηγυρίζουν», υπογραμμίζει η Ενωση και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ