Τετάρτη 14 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
Οι σπουδαστές προτάσσουν τις διεκδικήσεις τους

Με κινητοποιήσεις στη διοίκηση της σχόλης, οι σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (ΑΕΝ) Ασπροπύργου διεκδικούν τα αιτήματά τους κόντρα στα προβλήματα και την υποβάθμιση των σπουδών τους. Οπως σημειώνει το ΔΣ του Συλλόγου Σπουδαστών της ΑΕΝ:

«Μετά την επιτυχημένη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 6/11/2018, οι σπουδαστές μπροστά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, απαντήσαμε με δράση. Κατά τη διάρκεια της Γενικής μας Συνέλευσης διαμορφώσαμε τα αιτήματα που είναι αναγκαία σήμερα για τις σπουδές και το μέλλον μας. Με πυξίδα τις σύγχρονες ανάγκες μας, συνεχίζουμε πιο δυναμικά στη διεκδίκηση του συνόλου των προβλημάτων μας, ζητάμε την άμεση απάντηση της διοίκησης της σχόλης που εκφράζει την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και του ΥΝΑ για τη μεγιστοποίηση των κερδών των εφοπλιστών. Συνεχίζουμε με παρέμβαση του Συλλόγου Σπουδαστών στο υπουργείο Ναυτιλίας, απαιτώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Το διεκδικητικό πλαίσιο που προτάσσουν οι σπουδαστές περιλαμβάνει:

  • Αποκλειστικά ενιαία, δημόσια και δωρεάν ναυτική εκπαίδευση και μετεκπαίδευση ενταγμένη στο υπουργείο Παιδείας. Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.
  • Εκσυγχρονισμός του αναχρονιστικού εσωτερικού κανονισμού.
  • Προσλήψεις μόνιμων καθηγητών και ναυτοδιδασκάλων με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.
  • Αμεσα και έγκαιρα βιβλία για όλα τα μαθήματα της σχολής. Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των σημειώσεων και των φωτοτυπιών. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των σπουδαστών για αναλώσιμα!
  • Εκπαιδευτικό ταξίδι, εύρεση καραβιού με ευθύνη αποκλειστικά του υπουργείου Ναυτιλίας και της διοίκησης της ΑΕΝ Ασπροπύργου για όλους τους σπουδαστές. Ναυτολόγηση με ΣΣΕ, συγκροτημένα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
  • Δωρεάν μετακίνηση όλων των σπουδαστών. Το σπουδαστικό πάσο να έχει ισχύ όπως και σε άλλες σχολές για εκπτώσεις σε θέατρα, κινηματογράφους, διάφορους άλλους φορείς κ.ά.
  • Αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής και των εργαστηρίων. Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη μας για τα αναλώσιμα που χρειάζονται για την παρακολούθηση μαθημάτων και εργαστηρίων.
  • Λειτουργία υποδομής με υπολογιστές για αναζήτηση πληροφοριών και την εκπόνηση εργασιών με σταθερή πρόσβαση στο ίντερνετ και ασύρματη σύνδεση WiFi σε όλους τους χώρους της σχολής.
  • Να λειτουργήσει δωρεάν σίτιση με κανονικό γεύμα για όλους καθώς και στέγαση για τους συναδέλφους από επαρχία. Μέχρι τότε να δίνεται έγκαιρα και να αυξηθεί το επίδομα στέγασης.
  • Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και υλικών για την καθαριότητα του κτιρίου της ΑΕΝ.
  • Κατάργηση του ΠΔ 141/2014 και των νόμων 3153/2003, 3450/2006 (ΝΕΚΕ) για την ιδιωτικοποίηση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης.
  • Εισαγωγή όλων των ειδικών σχολείων στο πρόγραμμα σπουδών. Μέχρι τότε να διεξάγονται στην ώρα τους τα μαθήματα των ειδικών σχολείων για την έκδοση διπλώματος (GO, ΣΩΣΤΙΚΑ, ECDIS κ.ά.).
  • Λειτουργία χώρων αθλητισμού για αθλητικές ομάδες και πολιτισμού για θεατρικές, μουσικές ομάδες κ.λπ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ