Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ - ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΑΣΕΝΤ)
Κάλεσμα ενίσχυσης της ΔΑΣ απέναντι στις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων

Κάλεσμα ενίσχυσης του ψηφοδελτίου της στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ) απευθύνει στους εργαζόμενους του κλάδου η ΔΑΣ Ναυτιλιακών και Τουριστικών Υπαλλήλων, για να δοθεί από καλύτερες θέσεις η μάχη για την οργάνωση του αγώνα τους, κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβερνητικής - εργοδοτικής απερχόμενης πλειοψηφίας της διοίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, με ευθύνη της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας («Ενιαίος» - δυνάμεις προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αστικά κόμματα), έγινε μια παρωδία εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης, με μόλις 100 άτομα σε σύνολο 14.000 μελών και με διάτρητες διαδικασίες ανάδειξης της Εφορευτικής Επιτροπής.

Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΝΤ και συνδικαλιστής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Βασιλόπουλος, απάντησε ότι το μητρώο εμφανίζει τόσα μέλη γιατί έχει να εκκαθαριστεί από το 1922! Και ότι τα οικονομικά εντάξει μέλη είναι 350! Στη διαδικασία εκλογής Εφορευτικής Επιτροπής έγινε ψηφοφορία χωρίς μητρώο μελών, χωρίς ταυτότητες, χωρίς παραβάν. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος δέχτηκε να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία και απέρριψε τις ενστάσεις της ΔΑΣ, η οποία εκτός από την παραπάνω διαδικασία κατήγγειλε την άρνηση της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας να κάνει δεκτές αιτήσεις εγγραφής στο ΠΑΣΕΝΤ από εργαζόμενους στον κλάδο, όπως και το γεγονός ότι διαγράφει μέλη του σωματείου επειδή απολύθηκαν.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ

Η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου - Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ, με αφορμή τη δράση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού στον κλάδο όλο το προηγούμενο διάστημα, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της:

«Πριν από λίγους μήνες ο πρόεδρος της εργοδοτικής ένωσης των "Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων"» σημείωνε πως «"στον δικό μας τομέα δεν έχει γίνει ποτέ απεργία γιατί υπάρχει συνεννόηση και όχι εκβιασμός" (...) Αποτυπώνεται ανάγλυφα η σχέση νύχι - κρέας που έχουν οι εργοδοτικές ενώσεις με την πλειοψηφία του ΠΑΣΕΝΤ.

Το περιεχόμενο των συνεννοήσεων μεταξύ εργοδοτών και της πλειοψηφίας του ΔΣ του ΠΑΣΕΝΤ φαίνεται μέσα σε κάθε μεγάλο χώρο δουλειάς αλλά και από την ποιότητα της συμμετοχής των εργαζομένων στις αρχαιρεσίες, δηλαδή πώς ενημερώνονται, πώς συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες κ.ο.κ.

(...) Καμία έκπληξη για το βάθος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και ειδικά αυτών των δυνάμεων που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ! Μεταλλάσσεται με χαρακτηριστική ευκολία ανάμεσα στις κυβερνητικές εναλλαγές. Πότε γίνεται φουλ κυβερνητικός μιλώντας για την ελπίδα της αριστεράς και πότε αμφισβητίας που τάχα προδόθηκε, αλλά ποτέ όμως δε θα προδώσει τα αφεντικά του. Οι δυνάμεις αυτές έπαιξαν το λαγό στην υπονόμευση της απεργιακής απάντησης στα όργανα της ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, παρέδιδαν τάχα μαθήματα για την απεργία. Ποιοι; Αυτοί που στην ΟΙΥΕ κηρύττουν απεργίες διαρκείας για την Κυριακή αργία χωρίς απεργούς και απεργιακές συγκεντρώσεις και στον ΠΑΣΕΝΤ παίρνουν εύσημα από τους εργοδότες για τις μη απεργίες και "φασαρίες".

(...) Σήμερα οι ίδιοι, μπροστά στις αρχαιρεσίες του σωματείου, διαγράφουν μέλη αλλά και δεν εγγράφουν συναδέλφους που έχουν συγκρουστεί με την εργοδοσία (...). Καλούμε τους συναδέλφους στον κλάδο να αντιμετωπίσουν αγωνιστικά και με αξιοπρέπεια, με τους αγώνες και την ψήφο τους στις αρχαιρεσίες του σωματείου, τον κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό και τη σαπίλα του και κυρίως την εργοδοσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ