Τρίτη 20 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
Διεκδικούν να μην απολυθεί κανείς - μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων του ΟΑΕΔ χωρίς όρους και προϋποθέσεις, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος με ελαστικές σχέσεις εργασίας και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα εφημεριών (από τον Ιούλη) απαιτεί η Επιτροπή Επικουρικών Εργαζομένων και Εργαζομένων προγραμμάτων ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου».

Την περασμένη Τετάρτη, επικουρικοί γιατροί του νοσοκομείου ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας, καθώς παραμένουν απλήρωτες οι εφημερίες από τον Ιούλη και μετά για έξι επικουρικούς γιατρούς. Δύο μέρες μετά, κάτω από το βάρος της επίσχεσης, η διοίκηση αναγκάστηκε να κάνει πίσω και δεσμεύτηκε ότι αν σε μια βδομάδα δεν λυθεί το πρόβλημα από το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε θα δώσει η ίδια την εντολή για να λυθεί το πρόβλημα της μισθοδοσίας. Οι εργαζόμενοι ανέστειλαν προσωρινά την επίσχεση, δίνοντας διορία μια βδομάδα.

Μιλώντας στον «Ριζοσπάστη», ο Στέφανος Αρχοντάκης, μέλος της Επιτροπής και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου «Ελενα Βενιζέλου», επισημαίνει: «Παρά τις ανούσιες υποσχέσεις της κυβέρνησης περί λύσης του προβλήματος μισθοδοσίας του επικουρικού προσωπικού και τις φρούδες ελπίδες που καλλιεργεί σχετικά με την "απορρόφηση του επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ", συνεχίζεται η κοροϊδία της μη πληρωμής των εφημεριών εδώ και 4 μήνες, εξακολουθούμε να γινόμαστε μπαλάκι μεταξύ Ελεγκτικού Συνεδρίου, υπουργείου και διοίκησης του νοσοκομείου. Σε μια κίνηση καλής θέλησης οι εργαζόμενοι έχουμε αναστείλει την επίσχεση εργασίας, αλλά παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα. Δηλώνουμε ότι δεν απεμπολούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία και απαιτούμε μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και συμβασιούχων ΟΑΕΔ χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

«Με αναλώσιμους εργαζόμενους και ανακύκλωση της ανεργίας προσπαθούν να κρύψουν τα τεράστια κενά που υπάρχουν σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων! Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η κοροϊδία των καθημερινών εξαγγελιών για υποτιθέμενες χιλιάδες προσλήψεις! Η αλήθεια όμως είναι ότι ελάχιστες θέσεις, σταγόνα στον ωκεανό των χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων, προκηρύσσονται και από αυτές ακόμα λιγότερες καταλήγουν σε διορισμούς αφού οι διαδικασίες κρίσεων διαρκούν μέχρι και 3 - 4 χρόνια», σημειώνει η Επιτροπή Επικουρικών Εργαζομένων και Εργαζομένων προγραμμάτων ΟΑΕΔ στο Νοσοκομείο «Ελενα Βενιζέλου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ