Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Νέα αύξηση δημοτικών τελών

Σε νέα αύξηση των δημοτικών τελών κατά 5,5% για τον επόμενο χρόνο προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης στην τελευταία του συνεδρίαση, συνεχίζοντας έτσι τη φιλοσοφία και πρακτική των τριών τελευταίων χρόνων που έχει μετατρέψει το δήμο σε φορομπηχτικό μηχανισμό και έχει συντελέσει στην αύξηση των δημοτικών τελών κατά 32,52% την περίοδο αυτή.

Την πρόταση για αύξηση των δημοτικών τελών καταψήφισε ο Αγ. Σαχίνης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα», και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΠΑΣΟΚ, ενώ οι δύο σύμβουλοι της παράταξης του Σ. Βούγια απείχαν από την ψηφοφορία.

Ο Αγάπιος Σαχίνης στην παρέμβασή του κατήγγειλε ότι στη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας τα δημοτικά τέλη του Δήμου Θεσσαλονίκης έχουν αυξηθεί κατά 206% στη Β' Ζώνη. Τόνισε ακόμα ότι η διοίκηση του δήμου υλοποιεί στην ουσία την πολιτική της κυβέρνησης και δεν αντιδρά στην οικονομική συρρίκνωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δε διεκδικεί τους παρακρατημένους πόρους, που ξεπερνούν το 1,7 τρισ. Αντί γι' αυτό ο δήμος προσθέτει νέα βάρη στους δημότες σε μια χρονιά που οι αυξήσεις στο εισόδημα για τους εργαζόμενους δε θα ξεπεράσουν το 2-2,5%.

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη Αντεπίθεση Τώρα» με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η κατάργηση της δημοτικής φορολογίας, ο διπλασιασμός των κονδυλίων του κρατικού προϋπολογισμού για την Αυτοδιοίκηση, «είναι αιτήματα πρώτης γραμμής για το συνδυασμό μας και θα χαρακτηρίζουν τη δράση μας μέσα κι έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ