Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΤΗΜΑ ΟΜΟΡΦΟΚΚΛΗΣΙΑΣ
Απάντηση με ερωτηματικά στις καταγγελίες για τα διαπλεκόμενα

Απάντηση στην καταγγελία της «Πρωτοβουλίας Περιβαλλοντικών Οργανώσεων και πολιτών για την προστασία του δασοκτήματος Ομορφοκκλησιάς» έστειλε στην εφημερίδα μας ο δικηγόρος Κ. Χορομίδης. Οι οργανώσεις είχαν καταγγείλει ότι μέλη του ΔΣ της «Κτηματολόγιο ΑΕ» (ο Κ. Χορομίδης είναι μέλος του ΔΣ και μάλιστα τού ασκήθηκε δίωξη από τον εισαγγελέα Γ. Γεράκη για διάφορα κακουργήματα στην υπόθεση του Κτηματολογίου) παρενέβησαν υπέρ των αιτιάσεων των διεκδικητών του κτήματος, κληρονόμων Βεΐκου. Ακόμα, ότι ο Κ. Χορομίδης είχε παραβρεθεί σε δίκες εναντίον του δημοσίου ως δικηγόρος των κληρονόμων Βεΐκου και ως δικηγόρος της «Αθήνα 2004» στην εκδίκαση της προσφυγής πολιτών για το κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου που πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή.

Παραθέτουμε απόσπασμα από την επιστολή του Κ. Χορομίδη:

«1) Είμαι δικηγόρος των κληρονόμων Βεΐκου για τις απαλλοτριώσεις της ιδιοκτησίας τους, ήδη από το έτος 1994, δηλαδή πολύ πριν από την πρόσληψή μου ως ειδικού νομικού συμβούλου της "Αθήνα 2004" το έτος 1998, για τα ζητήματα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων και πολύ πριν το διορισμό μου ως μέλους του ΔΣ της "Κτηματολόγιο ΑΕ" το 1996.

2) Στη συγκεκριμένη δίκη για το χαρακτήρα της έκτασης ως δασική ή μη που αναγκαστικά απαλλοτριώθηκε, παρέστην ως δικηγόρος της "Αθήνα 2004" και υποστήριξα τις απόψεις του ελληνικού Δημοσίου, αφού τόσο τα αρμόδια υπουργεία όσο και η "Αθήνα 2004" θεωρούν ότι το επίδικο δεν αποτελεί δασική έκταση και νομίμως χωροθετήθηκε σ' αυτό το Ολυμπιακό Γυμναστήριο πινγκ πονγκ. Ως δικηγόρος των κληρονόμων Βεΐκου παρέστη άλλος δικηγόρος και υποστήριξε τις απόψεις τους.

3) Κατηγορηματικά δηλώνω ότι από το 1994 που χειρίζομαι τις υποθέσεις αναγκαστικών απαλλοτριώσεων των κληρονόμων Βεΐκου, δε γνωρίζω καμία απόφαση του ΣτΕ, που να θεωρεί ως δασικού χαρακτήρα οποιοδήποτε τμήμα της έκτασης, που χωροθετήθηκε για την ανέγερση του Ολυμπιακού γυμναστηρίου πινγκ πονγκ. Οι αποφάσεις της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας επιτροπής δασικών αμφισβητήσεων έκριναν το θέμα».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ «Ρ»: Στην ουσία ο Κ. Χορομίδης παραδέχεται ότι λειτούργησε με τρεις διαφορετικές ιδιότητες που μάλλον δε συμβιβάζονται και εύκολα... Θα λέγαμε ότι με την επιστολή του επιβεβαιώνει αυτό που και ο «Ρ» κατά καιρούς έχει γράψει. Οτι δηλαδή κυβέρνηση, «Αθήνα 2004» και καταπατητές λειτουργούν και στη συγκεκριμένη περίπτωση σε βάρος των συμφερόντων του δημοσίου και υπέρ των καταπατητών. Και βέβαια μπαίνει ένα ακόμα σοβαρό θέμα που αφορά τις ευθύνες της κυβέρνησης και της "Αθήνα 2004"».

  • «Δεν απαντά επί της ουσίας ο δικηγόρος κ. Κ. Χορομίδης, μέλος του ΔΣ της "Κτηματολόγιο ΑΕ", ειδικός νομικός της "Αθήνα 2004" και δικηγόρος των κληρονόμων Βεΐκου», σημειώνουν σε νέα ανακοίνωση οι περιβαλλοντικές οργανώσεις. «Οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού που τον διόρισαν, οφείλουν να απαντήσουν γι' αυτή την περίεργη διαπλοκή ιδιωτικού και δημόσιου συμφέροντος».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ