Πέμπτη 1 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σύγκρουση τρένων του ΟΣΕ στην Οινόη

ΘΗΒΑ.-

Στην παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη από το μηχανοδηγό της εμπορευματικής αμαξοστοιχίας αποδίδει ο ΟΣΕ τη σύγκρουση δύο τρένων χτες το πρωί στην είσοδο του σιδηροδρομικού σταθμού Σχηματαρίου, που είχε ως επακόλουθο τον τραυματισμό - ευτυχώς ελαφρά - πέντε επιβατών.

Το σιδηροδρομικό ατύχημα σημειώθηκε χτες στις 6.14 π.μ., πάνω στη διακλάδωση της Οινόης, όταν τα δύο διερχόμενα τρένα, η προαστιακή επιβατική αμαξοστοιχία «1533» Χαλκίδας - Αθηνών και η εμπορευματική αμαξοστοιχία «23501», που ερχόταν από Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκαν πλαγιομετωπικά. Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές στην επιβατική αμαξοστοιχία, ενώ η εμπορευματική «κόπηκε» στα δύο. Ζημιές προκλήθηκαν και σε μεγάλο τμήμα των σιδηροτροχιών, καθιστώντας αδύνατη την κυκλοφορία των τρένων από Αθήνα προς Χαλκίδα και Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον για 2 - 3 μέρες.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν ελαφρά οι επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας: Ι. Αλαφάνης, Ε. Δαφνής, Βασ. Ισης, Γ. Σπυρόπουλος και Καμάλ Κιοσέ. Οι τραυματίες διακομίστηκαν στο Κ.Υ. Σχηματαρίου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σημειώνεται ότι η Οινόη είναι διακλαδικός κόμβος και η κυκλοφορία ρυθμίζεται ηλεκτρονικά με κοντρόλ από τον σταθμάρχη του σιδηροδρομικού σταθμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ