Πέμπτη 22 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ
Χαιρετίζουν τη στάση του ναύτη

Με επιστολές τους, στρατευμένοι συνεχίζουν να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, που υπηρετεί στη φρεγάτα «Ναβαρίνον» και δήλωσε ανοιχτά τη διαφωνία του στη συμμετοχή του πλοίου στη ΝΑΤΟική άσκηση «Sea Guardian», ενώ παράλληλα καταγγέλλουν την εμπλοκή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.

Θυμίζουμε ότι λόγω της διαμαρτυρίας του, ο ναύτης, που υπηρετεί στη φρεγάτα ως Δίοπος Μηχανικός - Τ/ΜΗΧ, αποσπάστηκε σε άλλο πλοίο, προφανώς επειδή η διοίκηση δεν τον ήθελε «μέσα στα πόδια της» όσο το πλοίο συμμετέχει στη ΝΑΤΟική αποστολή.

***

«Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον ναύτη Σταύρο Παπαδάκη, ο οποίος βγήκε στην αναφορά, όπως δικαιούται, για να καταγγείλει τη συμμετοχή του πλοίου στο οποίο υπηρετεί, στη ΝΑΤΟική άσκηση "Sea Guardian". Το ΝΑΤΟ και επισήμως έχει αναφέρει πως δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Από τη στιγμή που έχει έρθει στο Αιγαίο, έχει δώσει αέρα στα πανιά της τουρκικής προκλητικότητας. Το ΝΑΤΟ μόνο φρίκη, πόλεμο, προσφυγιά και μετανάστευση σκορπάει από όπου περάσει. Με τη συμβολή του έχει μετατραπεί το Αιγαίο σε υγρό τάφο για εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Ούτε σπιθαμή γης στους φονιάδες των λαών.

Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό τους δεν έχουν καμιά δουλειά εκτός συνόρων. Μόνη μας αποστολή πρέπει να είναι η εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Γεωργόπουλος Γιάννης

Στρατιώτης Μηχανικού 88ΤΜΧ, Κάσπακας, Λήμνος

«Στρατιώτες του 646 Μ/Κ ΤΠ στηρίζουν την απόφαση και διεκδίκηση του ναύτη Στράτου Παπαδάκη για μη συμμετοχή στην άσκηση του ΝΑΤΟ του πλοίου "Ναβαρίνον", και γενικά τη μη συμμετοχή στις δολοφονικές επιδιώξεις του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή. Κανένα κέρδος δεν έχουν οι στρατεύσιμοι σε αυτούς τους μηχανισμούς πολέμου. Λέμε όχι στην αποχώρηση του πλοίου και στηρίζουμε την αγωνιστική στάση του συναδέλφου μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ