Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιήσεις εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία

Ολοκληρώνεται σήμερα η προειδοποιητική κινητοποίηση των εργαζομένων στο κομμάτι του ΕΦΚΑ που αφορά τους αγρότες, οι οποίοι με απόφαση του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΓΑ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη της κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών καταστημάτων του ΕΦΚΑ - Αγροτών και ΕΦΚΑ - ΟΠΕΚΑ.

Αίτημα αιχμής είναι οι προσλήψεις προσωπικού, καθώς στο συγκεκριμένο τμήμα του ΕΦΚΑ υπηρετούν μόλις 200 εργαζόμενοι, για τις ανάγκες εξυπηρέτησης 1,5 εκατομμυρίου ασφαλισμένων! Παράλληλα, οι εργαζόμενοι έρχονται αντιμέτωποι με την παντελή απουσία καθαριότητας και ζητούν να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα.

Σε συναντήσεις που είχε ο Σύλλογος προχτές με τη διοίκηση του ΕΦΚΑ και τον ΟΠΕΚΑ, απέσπασε τη δέσμευση ότι θα λυθεί άμεσα το τελευταίο ζήτημα. Για τις προσλήψεις προσωπικού, οι διοικήσεις αρκέστηκαν σε μπαλώματα περί προσωρινών προσλήψεων μέσω ΟΑΕΔ, που αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» των τεράστιων ελλείψεων.

Στο μεταξύ, νέα αναβολή (για τις 30/11) πήρε η δίκη των δύο συνδικαλιστών, μελών του ΔΣ του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων ΟΑΕΕ, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 19/11 για τη συμμετοχή τους στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του Συλλόγου τους. Ο λόγος αναβολής ήταν ότι δεν παρευρέθηκε στο δικαστήριο η μηνύτρια. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα οι εργαζόμενοι του πρώην ΟΑΕΕ προχώρησαν σε καταλήψεις κτιρίων για την υποστελέχωση των υπηρεσιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ