Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Καταγγέλλει όργιο νοθείας στις αρχαιρεσίες του ΠΑΣΕΝΤ

Οργιο νοθείας και παρατυπιών στις αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εργαζομένων στη Ναυτιλία και τον Τουρισμό (ΠΑΣΕΝΤ), το οποίο είναι πρόθυμοι να κάνουν «ο απερχόμενος πρόεδρος Θ. Βασιλόπουλος και η παράταξή του "ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΕΝΤ" προκειμένου να έχουν τα επιθυμητά γι' αυτούς αποτελέσματα», καταγγέλλει η ΔΑΣ Ναυτιλιακών Υπαλλήλων.

Η νοθεία διαπιστώθηκε από την πρώτη κιόλας μέρα των αρχαιρεσιών (ξεκίνησαν στις 21/11 και λήγουν στις 20/12) στο παράρτημα του ΠΑΣΕΝΤ στο Ηράκλειο. Οπως αναφέρει η ΔΑΣ, «η δικαστική αντιπρόσωπος, Μαρκετάκη Μαρία - Εμμανουέλα, "ξέχασε" να υπογράφει, όπως προβλέπεται, το φάκελο του κάθε συναδέλφου πριν ψηφίσει. Στο τέλος της διαδικασίας άδειασε την κάλπη, υπέγραψε τους φακέλους και το "τερμάτισε" αφού αποφάσισε να πάρει μαζί της στο γραφείο της (!) τους φακέλους με τα ψηφοδέλτια και όχι να τους αφήσει μέσα σε σφραγισμένη κάλπη, όπως προβλέπεται. Δεν σταμάτησαν όμως εκεί! Οι εργαζόμενοι από το Ηράκλειο της Κρήτης ψήφισαν για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά! Με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να αλλοιώσει ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός τους συσχετισμούς, αφού καλεί εργαζόμενους από άλλη πόλη να διαλέξουν ποιος θα εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στον Πειραιά!».

Καταπατώντας ακόμα ένα άρθρο του καταστατικού του ΠΑΣΕΝΤ, ανακοίνωσαν πως «η διαλογή και καταμέτρηση των ψηφοδελτίων φέτος δεν θα γίνει στο παράρτημα Ηρακλείου, αλλά θα στείλουν με κούριερ τα ψηφοδέλτια στην Αθήνα!».

Στις ενστάσεις της ΔΑΣ και στην απαίτησή της να γίνει ξεχωριστή διαλογή αποτελεσμάτων από το παράρτημα Ηρακλείου, η απάντηση της δικαστικής αντιπροσώπου ήταν ο ισχυρισμός ότι... «δεν είναι ευθύνη δική της και της εφορευτικής επιτροπής η απάντηση των ενστάσεων, αλλά του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου».

Η ΔΑΣ καλεί τους εργαζόμενους στη ναυτιλία και τον τουρισμό «να καταδικάσουν το "ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΣΕΝΤ", δυναμώνοντας στις αρχαιρεσίες τη ΔΑΣ! Δεν ανεχόμαστε τα φαινόμενα σήψης και δυσωδίας που χαρακτηρίζουν τις πρακτικές της πλειοψηφίας του απερχόμενου προέδρου Θ. Βασιλόπουλου και της παράταξής του στον ΠΑΣΕΝΤ, δεν αντιπροσωπεύουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και σε κάθε ευκαιρία αποδεικνύονται η συναίνεση και η υποταγή στις επιδιώξεις των εργοδοτών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ