Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΤΟΕ
Κάλεσμα στους αντιπροσώπους από το «Αγωνιστικό Μέτωπο»

Κάλεσμα στους αντιπροσώπους που θα πάρουν μέρος στο 32ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων (ΟΤΟΕ), από σήμερα έως την Κυριακή, να προτάξουν τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι των τραπεζιτών, ενισχύοντας το ψηφοδέλτιό του, απευθύνει το «Αγωνιστικό Μέτωπο».

Στη διακήρυξή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο» υπογραμμίζει ότι «είναι η μόνη συνδικαλιστική δύναμη που έγκαιρα κατέθεσε στους εργαζόμενους συγκεκριμένο πλαίσιο κλαδικής Σύμβασης, με βάση τις ανάγκες μας. Το σχέδιο αυτό, το οποίο έχουν συνδιαμορφώσει και με το οποίο έχουν συμφωνήσει εκατοντάδες συνάδελφοι σε καταστήματα και διευθύνσεις τραπεζών, καταθέτουμε στο 32ο Συνέδριο της ΟΤΟΕ και καλούμε τη νέα διοίκηση με αυτό να διαπραγματευτεί με τους εργοδότες μας!».

Το «Αγωνιστικό Μέτωπο» καλεί τους εργαζόμενους να μην ανεχτούν ένα συνέδριο στο οποίο «η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα καμαρώνει για την "προστασία της απασχόλησης"», την ίδια στιγμή που «την τελευταία 7ετία το προσωπικό στις τράπεζες μειώθηκε κατά 20.000, οι 5.000 εκ των οποίων μέσα στην τελευταία 3ετία», οι «ενοικιαζόμενοι» εργαζόμενοι κοντεύουν να ξεπεράσουν σε αριθμούς τους αορίστου χρόνου συναδέλφους τους, οι τράπεζες μοιράζουν «εθελοντικές» άδειες άνευ αποδοχών και εργασία με ωράριο μερικής απασχόλησης.

Υπενθυμίζει ακόμα ότι πίσω από τους πανηγυρισμούς της πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ για την «προστασία της αμοιβής» κρύβονται οι μειώσεις κατά περίπου 10% στον ονομαστικό μισθό αλλά και ο αποκλεισμός εργαζομένων από την κλαδική ΣΣΕ. «Δεν κάνουν τίποτα για εκείνους που δουλεύουν στις τράπεζες κάνοντας την ίδια εργασία με εμάς αλλά δεν εντάσσονται στα οργανογράμματα και δεν αμείβονται ισόποσα, όπως οι συνάδελφοι στην PD Services, όπως οι ταμίες και οι προϊστάμενοι σε καταστήματα των τραπεζών που δουλεύουν μέσω τρίτων εταιρειών», επισημαίνει.

Καλεί τους εργαζόμενους, παρά τις όποιες διαφωνίες και επιφυλάξεις, να ενισχύσουν το «Αγωνιστικό Μέτωπο», τις δυνάμεις της διεκδίκησης και του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ