Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προτροπές Πούτιν για «έξυπνα» όπλα

ΜΟΣΧΑ.--

Η νέα κούρσα εξοπλισμών ανάμεσα σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και Ρωσία, που δείχνει ότι οξύνεται ο ανταγωνισμός, κλιμακώνεται καθημερινά. Ενδεικτική είναι και η προχτεσινή προτροπή του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, που μιλώντας σε σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Αμυνας και επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας προέτρεψε στη δημιουργία προηγμένων οπλικών συστημάτων και ειδικότερα παραγωγή «έξυπνων» και υψηλής ακρίβειας πυραύλων, όπως και «έξυπνων» πολεμοφοδίων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος επισήμανε ότι πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας, τονίζοντας ότι η αμυντική βιομηχανία, η οποία παράγει πολεμοφόδια μεγάλα σε όγκο, «πρέπει να γίνει σύγχρονη και υψηλής ποιότητας». Αναφερόμενος στον τομέα του εκσυγχρονισμού των πολεμοφοδίων, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι «αυτό που γινόταν κατά το παρελθόν με τη χρήση υψηλού κόστους οπλικών συστημάτων, σήμερα μπορεί να επιλυθεί με τη χρήση αρκετά φτηνών συστημάτων που θα χρησιμοποιούν ωστόσο υψηλής απόδοσης σύγχρονα και υψηλής ακρίβειας πολεμοφόδια».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, διαβουλεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων είχαν την Τετάρτη η Ρωσία και η Ευρωπαϊκή Ενωση, στις οποίες συζήτησαν την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια και τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η μόνιμη αντιπροσωπεία της Ρωσίας στην ΕΕ με επικεφαλής τον διευθυντή της 4ης Ευρωπαϊκής Διεύθυνσης του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβη Αλεξάντρ Μπότσαν - Χάρτσνεκο, «συζητήθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μια ευρεία γκάμα ζητημάτων που σχετίζονται με τα Βαλκάνια, όπως και η συνεργασία της Ρωσίας και της ΕΕ με τις χώρες της περιοχής», ενώ τα δύο μέρη - την ΕΕ εκπροσώπησε η επικεφαλής του Διευθυντηρίου Δυτικής Ευρώπης, Δυτικών Βαλκανίων και Τουρκίας της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Πολιτικής, Αντζελίνα Εϊκχορστ - συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν τον δεύτερο γύρο παρόμοιων διαβουλεύσεων εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019.

Χωρίς να δοθούν λεπτομέρειες το βέβαιο είναι ότι απασχόλησε ο σχεδιασμός για ένταξη όλων των χωρών στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κάτι το οποίο προσπαθεί να αποτρέψει η Ρωσία, γιατί αντιτίθεται στα συμφέροντα των δικών της μονοπωλιακών ομίλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ