Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΣΦΑ - ΔΕΠΑ
Στάση εργασίας εργολαβικών εργαζομένων

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στη Ρεβυθούσα, την ώρα που εγκαινιαζόταν η 3η δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), πραγματοποίησαν χτες τα Σωματεία Εργαζομένων στις εργολαβίες στον Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) και τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΑΕ (ΔΕΠΑ), διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά.

Οπως αναφέρει το Σωματείο στη ΔΕΠA, «η εργολαβιοποίηση έχει ξεπεράσει το 70% στη ΔΕΠΑ και ΔΕΔΑ. Η κυβέρνηση εγκαινιάζει την τρίτη δεξαμενή του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα που πουλήθηκε! (...) Ζητάμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο και τις διοικήσεις των εταιρειών απευθείας εργασιακές σχέσεις με πλήρη και ισότιμα δικαιώματα και αναγνώριση της προϋπηρεσίας, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνάει τα 20 έτη».

Υπενθυμίζεται ότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι στον ΔΕΣΦΑ απήργησαν στις 16/11, διεκδικώντας νομοθετική ρύθμιση που θα τους μετατρέπει σε τακτικό προσωπικό του ΔΕΣΦΑ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Την κινητοποίηση είχε στηρίξει το κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής προβάλλοντας τα αιτήματα: Καμία ιδιωτικοποίηση στην Ενέργεια. Αποκλειστικά δημόσιος κρατικός φορέας, με λειτουργία προς όφελος του λαού. Να σταματήσει ο θεσμός των εργολαβιών. Μονιμοποίηση όλων των «εργολαβικών» εργαζομένων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Ιση αμοιβή για ίση εργασία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ