Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΑΣΘ
Να μην περάσουν ο ρατσισμός και η ξενοφοβία

Το ρατσιστικό παραλήρημα της παράταξης «ΔΡΟΜΕΑΣ» καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη ενέργεια και την πολύμορφη κάλυψη που απολαμβάνουν τέτοιες ρατσιστικές δυνάμεις. Να δυναμώσουν τη δράση τους για την απομόνωση των φασιστών - δολοφόνων στον ΟΑΣΘ και παντού.

Η παράταξη «ΔΡΟΜΕΑΣ», με επιστολή που έστειλε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ με θέμα τη μετακίνηση των προσφύγων από τις διάφορες δομές της Θεσσαλονίκης, ζητά μεταξύ άλλων την εγκατάσταση «panic button» στα λεωφορεία, τη συγκρότηση ομάδων ασφαλείας που θα επιβάλλουν την τάξη και θα χτυπούν την εισιτηριοδιαφυγή, να εμβολιάζονται συχνά οι οδηγοί και να γίνονται συχνές αιματολογικές εξετάσεις για να ελέγχεται πως δεν κόλλησαν κάποια μεταδοτική ασθένεια από τους πρόσφυγες...

Οπως καταγγέλλει η ΔΑΣ ΟΑΣΘ, πρόκειται για αντιλήψεις διαποτισμένες με το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, που αξιοποιούν ταυτόχρονα τα υπαρκτά προβλήματα στις συγκοινωνίες από την αντιλαϊκή πολιτική.

«Είναι βρώμικος ο ρόλος του "ΔΡΟΜΕΑ". Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη παράταξη στοχοποιεί πρόσφυγες και μετανάστες. Μεταξύ των στελεχών της είναι γνωστοί υμνητές της χούντας και του δικτάτορα Παπαδόπουλου (...) Βαράνε προσοχή και δεν βγάζουν τσιμουδιά με τη χρόνια απαξίωση και τον παροπλισμό του στόλου των λεωφορείων, τη μείωση του προσωπικού, τις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων, τις αυξήσεις των εισιτηρίων, τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις γραμμών κ.ά.», καταγγέλλει η ΔΑΣ.

Επισημαίνει παράλληλα ότι «ιδιαίτερη ευθύνη για την εξέλιξη έχει η πλειοψηφία του Συνδικάτου του ΟΑΣΘ που συνέβαλε στη νομιμοποίηση της εγκληματικής δράσης των υπόδικων φασιστών - δολοφόνων της ΧΑ και τους έδωσε χώρο για να χύσουν το ρατσιστικό, φασιστικό τους δηλητήριο. Αλλωστε, η πλειοψηφία στη διοίκηση από τη μια προσπαθεί να βάλει σειρά εμποδίων στη δράση του ταξικού κινήματος και, από την άλλη, ανοίγει τις πόρτες της στα μαντρόσκυλα των εφοπλιστών και βιομηχάνων, τους χρυσαυγίτες.

Σοβαρή ευθύνη έχει η διοίκηση του ΟΑΣΘ, που ενώ γνωρίζει την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο δίκτυο αστικών συγκοινωνιών, την ίδια ώρα παίρνει μέτρα και θέτει στόχο οι αστικές συγκοινωνίες να χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους επιβάτες».

«Απέναντι στους υπηρέτες των επιχειρηματικών ομίλων, στα τσιράκια των εφοπλιστών, στην αντιλαϊκή πολιτική, οι εργαζόμενοι να αντιτάξουν το δυνάμωμα της εργατικής - λαϊκής πάλης, με νέους μεγάλους ταξικούς αγώνες. Να δυναμώσει η ταξική αλληλεγγύη και ο αγώνας ενάντια στον ιμπεριαλισμό που γεννά φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά», καταλήγει η ανακοίνωση της ΔΑΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ