Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ζητά την αύξηση λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Επιτροπών

Παρέμβαση για την αύξηση λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Ικαρίας έκανε ο δήμαρχος, Στέλιος Σταμούλος. Με επιστολή του προς το υπουργείο Εσωτερικών, ζητά μεταξύ άλλων να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, να καταργηθούν ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου και να δοθεί έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για εφοδιασμό πετρελαίου σε όλα τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υποδομές.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Σε συνέχεια της συνάντησης αντιπροσωπείας του δήμου και εκπροσώπων φορέων του νησιού (Συνδικάτο Οικοδόμων - Σωματείο Εργαζόμενων στον Τουρισμό - ΕΤΕ /ΔΕΗ - Σωματείο Αυτοαπασχολούμενων, κ.λπ.), με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Απευθυνόμαστε σε εσάς κατόπιν προτροπής του, για να υποβάλουμε στις υπηρεσίες σας αίτημα για την αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Ικαρίας.

Για να κατανοήσετε πληρέστερα το θέμα σάς επισυνάπτουμε σχετική επιστολή του δήμαρχου Ικαρίας, και σας γνωρίζουμε συνοπτικά ότι το κύριο θέμα που απασχόλησε τη συνάντηση ήταν το αίτημα του δήμου Ικαρίας, να μην μπει στους κατοίκους το δίλημμα "φαγητό ή πετρέλαιο!" που μπαίνει σήμερα στον Ικαριώτη αλλά και σε όλους τους νησιώτες, και να ληφθούν επειγόντως μέτρα ώστε:

Να επανέλθει ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ σε όλα τα νησιά του Αιγαίου (μείωση τουλάχιστον 50%).

Να καταργηθεί ο ειδικός φόρος και ο ΦΠΑ στο πετρέλαιο θέρμανσης και τα καύσιμα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου.

Να δοθεί έκτακτη ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό για εφοδιασμό πετρελαίου σε όλα τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τις δημόσιες υποδομές.

Να δοθεί οικονομική βοήθεια σε ευπαθείς ομάδες που δεν μπορούν να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης στο σπίτι.

Ως ελάχιστο δείγμα ανακούφισης να δοθεί έκτακτη αύξηση τουλάχιστον των λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Ικαρίας.

Στο μόνο θέμα, στο οποίο διαφάνηκε πρόθεση αντιμετώπισης ήταν η αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Επιτροπών για την οποία ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Οικονομικών παρέπεμψε στα συναρμόδια υπουργεία (π.χ. ΥΠΕΣ) λέγοντας ότι αν υποβληθεί αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση μπορεί να ενισχυθεί από το υπουργείο Οικονομικών. Κατόπιν αυτών υποβάλλουμε αίτημα για την αύξηση των λειτουργικών δαπανών των Σχολικών Επιτροπών του δήμου Ικαρίας. Ετσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στο νησί μας. Αφού η τιμή ξεκινάει από 1,38 ευρώ και το χειμώνα ενδέχεται να ξεπεράσει το 1,45 ευρώ το λίτρο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ