Τετάρτη 24 Νοέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μεγάλη νίκη της ΔΗΚΕΒΕ με ποσοστό 53%

 

Ο θρίαμβος των συνεπών δυνάμεων της ΔΗΚΕΒΕ στην ΟΒΣΑ, τη μεγαλύτερη Ομοσπονδία βιοτεχνών, είναι μια απάντηση σε όλους εκείνους που προσπαθούσαν και προσπαθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να περάσουν τη μοιρολατρία στη βάση, ότι δήθεν με την καθημερινή πάλη και τους αγώνες δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Τα παραπάνω τονίζονται σε ανακοίνωση της «Βιοτεχνικής Ενότητας», που υποστηρίζεται από τη ΔΗΚΕΒΕ και έλαβε στις προχτεσινές εκλογές της ΟΒΣΑ ποσοστό 53%. Είναι μια απάντηση, συνεχίζει, σ' εκείνους που καθημερινά μάς τονίζουν ότι δήθεν με την «ξύλινη γλώσσα» που χρησιμοποιούμε εμείς οι ΔΗΚΕΒίτες εναντίον των κυβερνητικών πολιτικών, του μεγάλου κεφαλαίου, μονοπωλίων κλπ., εναντίον της ΕΕ, δεν πετυχαίνεται τίποτα. Οτι δήθεν ο κόσμος δεν καταλαβαίνει αυτή τη γλώσσα. Αποστομωτική απάντηση, βέβαια, είναι το 53%, ενώ όλες οι υπόλοιπες δυνάμεις, ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ και ΑΣΚΜΜΕ κλπ. 47%. Το 53% είναι ακόμα ένα γερό χτύπημα στο μέτωπο και στη συνεργασία όλων των άλλων δυνάμεων.

Οπως σημειώνει η «Βιοτεχνική Ενότητα», όλα τα τελευταία χρόνια γκρεμίστηκαν όλες οι διαφορές, αν υπήρξαν ποτέ, μεταξύ ΠΑΣΚΕΒΕ, ΔΑΚΜΜΕ, ΑΣΚΜΜΕ, κάνοντας από κοινού μια επίθεση στη συνεπή ηγεσία της ΟΒΣΑ γιατί έμπαινε εμπόδιο στα σχέδια στήριξης των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών, στα σχέδια της ΕΕ, εμπόδιο στην παραπληροφόρηση της βάσης, που επίμονα διοχέτευαν συκοφαντώντας την ΟΒΣΑ.

Και ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, οι συνεπείς δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ στην ΟΒΣΑ ακούραστα, με επιμονή, σε βάρος ακόμα και της δουλιάς τους, κλείνοντας πολλές φορές και τα μαγαζιά τους, με την παρουσία τους στη βάση, στα σωματεία - μέλη, ενημέρωναν αντικειμενικά τους συναδέλφους για τα προβλήματα ξεσκεπάζοντας τις πραγματικές αιτίες που τα δημιουργούν, έδειχναν ποιος είναι ο δρόμος για τη λύση τους, δηλαδή οι ενωμένοι αγώνες κλπ. Αγώνες για την αλλαγή όλων των κυβερνητικών πολιτικών σε μια φιλολαϊκή και αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση. Σε ένα μέτωπο όλων εκείνων που αδικούνται απ' όλες τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων των τελευταίων χρόνων. Και όχι μέτωπα για να μπαίνουν εμπόδια στους αγώνες των συνεπών δυνάμεων. Ακόμα, η ΟΒΣΑ, όλα τα τελευταία χρόνια, πίεζε ασφυκτικά την πλειοψηφία της ΓΣΕΒΕΕ να μπει μπροστά στους αγώνες των ΕΒΕ, ξεσκέπαζε τις συμμαχίες στήριξης των σχεδίων της κυβέρνησης και στην εξωτερική πολιτική. Η ΟΒΣΑ ακόμα, συμπαραστάθηκε σε όλους τους αδικούμενους λαούς της Γης. Ξεσκέπαζε τα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ κλπ., συμμετείχε στους αγώνες των εργαζομένων, των αγροτών, πραγματοποίησε πετυχημένους αγώνες και να τα αποτελέσματα. Περίτρανη νίκη στις εκλογές. Η ΔΗΚΕΒΕ εξέλεξε στη νέα διοίκηση εννιά στους δεκαπέντε συμβούλους και δώδεκα αντιπροσώπους στη ΓΣΕΒΕΕ στους δεκατέσσερις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ