Τρίτη 4 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
Την Κυριακή η σύσκεψη για τον πανελλαδικό συντονισμό της πάλης

Στη Νίκαια της Λάρισας, στις 12 το μεσημέρι

Η οργάνωση και ο πανελλαδικός συντονισμός της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και στη βάση του πλαισίου των αιτημάτων - διεκδικήσεων που αφορούν την ίδια την επιβίωσή τους, θα συζητηθούν στην πανελλαδική σύσκεψη που οργανώνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, την Κυριακή 9/12 στις 12 μ., στη Νίκαια της Λάρισας.

Αγροτικές ομοσπονδίες και σύλλογοι ετοιμάζουν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική σύσκεψη, ενώ στο πλαίσιο της γενικότερης κατεύθυνσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης, στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Νομού Λάρισας, του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, του Γεωπονικού Συλλόγου Λάρισας, του Φοιτητικού Συλλόγου Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλους της ΟΓΕ).

Προετοιμασία νέων κινητοποιήσεων ενάντια στα φλέγοντα προβλήματα

Στο επίκεντρο της πανελλαδικής σύσκεψης θα βρεθεί η συζήτηση για την οργάνωση της αγωνιστικής απάντησης για τα άμεσα και φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, όπως:

-- Η φοροληστεία, οι ασφαλιστικές εισφορές, τα κάθε είδους χαράτσια που παίρνουν πάνω από το 50% του εισοδήματος από τις τσέπες αγροτών και κτηνοτρόφων. Αυτή η ληστεία θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη με τη μείωση του αφορολόγητου, που οι αγρότες κατέκτησαν με τα μπλόκα, κατά 3.000 ευρώ από το 2020.

-- Οι γενικευμένες «ανοιχτές τιμές» πώλησης σε όλα τα προϊόντα που επιβάλλουν οι έμποροι και οι βιομηχανίες, με την κυβέρνηση να κάνει πλάτες. Ειδικότερα θα απασχολήσει η τιμή παραγωγού στο γάλα, που έχει μειωθεί δραστικά, στο βωμό του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας των γαλακτοβιομηχανιών.

-- Το αυξημένο κόστος παραγωγής, με την τιμή του πετρελαίου να κυμαίνεται σε 1,45 - 1,50 ευρώ το λίτρο, την ίδια ώρα που στους εφοπλιστές δίνεται με 44 λεπτά και στις χώρες της ΕΕ η μέση τιμή είναι 60 λεπτά. Το ίδιο συμβαίνει στα μέσα και εφόδια, στο ρεύμα και το νερό.

-- Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί που εντείνονται, ενώ η κυβέρνηση δεν προχωρά στην άμεση θεσμοθέτηση του ακατάσχετου των τραπεζικών λογαριασμών στα 15.000 ευρώ, παρά τις δεσμεύσεις της, γιατί θέλει τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης να τα πάρουν οι τράπεζες, οι εφορίες κ.ά.

-- Οι μεγάλες καταστροφές από τον δάκο στην ελαιοπαραγωγή, καθώς και οι ζημιές σε άλλες παραγωγές σε πολλές περιοχές της χώρας, που είτε δεν καλύπτει ο ΕΛΓΑ, είτε αποζημιώνει με ψίχουλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ