Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
Στο στόχαστρο οι λαοί
Το ΚΚ Ιαπωνίας κοντά στους Αφγανούς αμάχους

Ιάπωνες κομμουνιστές - γιατροί ερευνούν τους θανάτους Αφγανών αμάχων

ΚΟΥΕΤΑ.-

Στο Πακιστάν στα στρατόπεδα προσφύγων, αλλά και σε νοσοκομεία βρίσκεται εδώ και δύο μέρες ομάδα από τέσσερις γιατρούς που ανήκουν στο Ιαπωνικό Κομμουνιστικό Κόμμα, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του κόμματος ώστε να διεξαχθεί έρευνα για τους αμάχους που πέφτουν θύματα των αμερικανικών βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν.

Ο επικεφαλής της ομάδας των γιατρών, ο Κόικε Ακίρα, μέλος της Ανω Βουλής του Ιαπωνικού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του χτες από τη νοτιοδυτική πακιστανική πόλη Κουέτα, τόνισε ότι η ομάδα προτίθεται να επιστρέψει στην Ιαπωνία με στοιχεία για να πείσει το Τόκιο να μη στηρίξει τη στρατιωτική απάντηση της Ουάσινγκτον στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

«Οι άνθρωποι αυτοί φέρουν απίστευτα τραύματα. Τα οστά τους έχουν συνθλιβεί», δήλωσε ο Ακίρα προς το Ρόιτερ, αφού εξέτασε έναν Αφγανό που τραυματίστηκε από θραύσμα πριν από 10 ημέρες, όταν αμερικανικές βόμβες έπεσαν σε χωριό κοντά στο Κανταχάρ. «Είμαι συγκλονισμένος, βαθιά συγκλονισμένος», πρόσθεσε.

Η ιαπωνική ομάδα έχει επισκεφθεί ήδη τη βορειοδυτική πακιστανική πόλη Πεσάβαρ και σχεδιάζει, μετά την Κουέτα, να επισκεφθεί το Ισλαμαμπάντ. Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Ιαπωνικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει ψηφίσει εναντίον της απόφασης του πρωθυπουργού Τζουνιτσίρο Κοϊζούμι να υποστηρίξει τον πόλεμο των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ