Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αντιπολεμικός συναγερμός

Πυρετώδεις προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της 8ης Νοέμβρη

Σε αντιπολεμικό συναγερμό βρίσκονται αυτές τις μέρες τα εργατικά συνδικάτα της Θεσσαλονίκης, προετοιμάζοντας τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της Επιτροπής Φορέων του νομού, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Πέμπτη 8 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Καθημερινά πραγματοποιούνται συσκέψεις σε Σωματεία, όπως στον κλάδο του Δέρματος, των Συνταξιούχων, αλλά και σε άλλους κλάδους. Επίσης εντείνονται οι περιοδείες σε χώρους δουλιάς, αλλά και στις γειτονιές, στα χωριά. Στελέχη συνδικαλιστικά, μέλη της Αντιπολεμικής Επιτροπής, αλλά και των άλλων φορέων που διοργανώνουν το μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο, μεταφέρουν το κάλεσμα αντίστασης και αγώνα. Και οι εργαζόμενοι δηλώνουν ανεπιφύλακτα πως θα δώσουν το «παρών». Εκφράζουν την ανησυχία τους για την εμπλοκή της χώρας μας στο βρώμικο πόλεμο των ιμπεριαλιστών που εξελίσσεται στην Ασία με πρόσχημα την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και προτρέπουν σε συνέχιση και κλιμάκωση των αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών κινητοποιήσεων.

Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η περίπτωση της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, που, στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αποφάσισε και προγραμμάτισε για τις επόμενες μέρες, εξορμήσεις σε όλους τους μεγάλους και μικρούς χώρους δουλιάς, στην αγορά. «Σε χώρους που δοκιμάζονται, πουλιούνται και αγοράζονται», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η πρόεδρος της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων, Σ. Καλαντίδου. Και καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο που ζει από πρώτο χέρι την εργοδοτική τρομοκρατία να συμμετέχει μαζικά και να απαιτήσει να σταματήσει ο πόλεμος τώρα και να απεμπλακεί η χώρα μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. «Γιατί ο πόλεμος είναι στην πόρτα μας. Γιατί πόλεμος είναι τα χιλιάδες αθώα παιδιά, που θα πεθάνουν από τους βομβαρδισμούς. Γιατί πόλεμος είναι και η συγκέντρωση μεγάλων εμπορικών επιχειρήσεων στα χέρια των πολυεθνικών. Γιατί πόλεμος είναι και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Και γιατί τρομοκρατία είναι τα πατίνια στους χώρους δουλιάς, το διάλειμμα που κόβεται στη μέση και τα μειωμένα ρεπό», καταλήγει η Σ. Καλαντίδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ