Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΜΠΛΕΡ ΣΕ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - ΙΟΡΔΑΝΙΑ
Χαμόγελα μεν, ουδέν νεότερο δε

Χωρίς «καρπούς» φαίνεται ότι ολοκλήρωσε τη «συλλογή υποστήριξης από αραβικές χώρες» ο Βρετανός πρωθυπουργός

Ο Τ. Μπλερ με τον βασιλιά της Ιορδανίας

Associated Press

Ο Τ. Μπλερ με τον βασιλιά της Ιορδανίας
ΑΜΜΑΝ - ΡΙΑΝΤ.-

Μάλλον με αδειανά χέρια επιστρέφει στη Βρετανία ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, αν και δήλωνε ότι «η πραγματική φωνή του Ισλάμ δεν είναι εξτρεμιστική». Ο εκπρόσωπός του απέφυγε να απαντήσει στο αν «κέρδισε ο Βρετανός πρωθυπουργός την υποστήριξη του Ριάντ και της Δαμασκού» και παραδέχτηκε ότι ο Τόνι Μπλερ αρκέστηκε να «ξανακούσει την καταδίκη των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου και τη γενική διαπίστωση ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία».

Αφού ολοκλήρωσε τις συζητήσεις του με τον Σαουδάραβα βασιλιά Φαχντ και τον πρίγκιπα διάδοχο Αμπντουλάχ, ο Τόνι Μπλερ πραγματοποίησε επίσκεψη αστραπή στην Ιορδανία, όπου είχε συνομιλίες με τον Ιορδανό βασιλιά Αμπντάλα για την «αντιτρομοκρατική εκστρατεία και το Μεσανατολικό». Εξίσου λακωνική ήταν και η ενημέρωση για τις συνομιλίες στο Ριάντ. Η, προ ημερών, δήλωση του Σαουδάραβα υπουργού Εσωτερικών, πρίγκιπα Ναγιέφ, ότι «η στρατιωτική επιχείρηση στο Αφγανιστάν δεν μπορεί να συνεχιστεί» φαίνεται να ισχύει.

Μάλιστα, μετά την αναχώρηση Μπλερ, ανώνυμος αξιωματούχος της σαουδαραβικής Νομισματικής Επιτροπής δήλωνε ότι οι ανακρίσεις των σαουδαραβικών αρχών για τους «ύποπτους λογαριασμούς που ζήτησαν οι ΗΠΑ να παγώσουν» ολοκληρώνονται την Κυριακή, και όπως φαίνεται αρκετοί από αυτούς θα «ξεπαγώσουν», καθώς δε βρέθηκαν διασυνδέσεις με «τρομοκρατικές οργανώσεις». Το κλίμα «βάρυνε» περισσότερο από την πληροφορία ότι οι φόβοι για μεγάλο τρομοκρατικό πλήγμα μέχρι την αρχή του Ραμαζανιού προκύπτουν από «σοβαρότατα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την παρακολούθηση συνδιαλέξεων σαουδαραβικών οργανώσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ