Παρασκευή 2 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
Και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Πληθαίνουν καθημερινά οι φορείς και οι προσωπικότητες που δηλώνουν συμμετοχή στην αντιπολεμική στρατιά που θα πλημμυρίσει την Πλατεία Συντάγματος την ερχόμενη Πέμπτη, 8 του Νοέμβρη, στις 6 το απόγευμα

Η αφίσα του παλλαϊκού, αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που ήδη κυκλοφορεί στις γειτονιές της Αθήνας
Η αφίσα του παλλαϊκού, αντιπολεμικού συλλαλητηρίου που ήδη κυκλοφορεί στις γειτονιές της Αθήνας
Τη συμμετοχή του στο παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη δηλώνει με χτεσινή ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Προηγήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων του ΕΚΑ με την οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου και στη συνέχεια το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας ανακοίνωσε τη συμμετοχή του ως συνδιοργανωτής.

To EKA, λοιπόν, θα βρεθεί στην Πλατεία Συντάγματος μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, κινήσεις ειρήνης, δήμους και κοινότητες της Αττικής, φοιτητικές ενώσεις, επαγγελματικές ενώσεις, κοινότητες μεταναστών, κοινωνικά κινήματα κλπ. Παράλληλα, καλεί όλα τα σωματεία μέλη του, τους εργαζόμενους και το λαό του Λεκανοπεδίου να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο και να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στον άδικο πόλεμο που ξεκίνησε και συνεχίζεται στο Αφγανιστάν.

Στην ανακοίνωση το ΕΚΑ καταγγέλλει τον πόλεμο και σημειώνει ότι οι πραγματικοί στόχοι που υπηρετεί, είναι η προσπάθεια των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών να ενισχύσουν τη στρατιωτική, οικονομική και πολιτική κυριαρχία τους στην περιοχή της κεντρικής Ασίας. Ταυτόχρονα, δηλώνει την αποφασιστική αντίθεσή του στη συμμετοχή και εμπλοκή της χώρας μας στον άδικο πόλεμο, ο οποίος όπως εκτιμά μεταξύ άλλων θα οδηγήσει σε:

  • Αύξηση πολεμικών δαπανών όλων των χωρών σε βάρος των κοινωνικών δαπανών,
  • Πάγωμα των μισθών των εργαζομένων,
  • Ενταση των μαζικών απολύσεων,
  • Περιορισμό των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και αξιοποίηση της οικονομικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και του διεθνή ιμπεριαλισμού.

Σημειώνει, επίσης, πως πρέπει αποφασιστικά να καταδικαστεί η γενίκευση του κλίματος τρομο-λαγνείας και πως οι σχεδιασμοί των πολεμοκάπηλων που θέτουν σε κίνδυνο την παγκόσμια Ειρήνη πρέπει να βρουν εμπόδιο το Αντιπολεμικό Κίνημα των Λαών.

Στην πρώτη γραμμή οι εκπαιδευτικοί

Πολλά είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών που έχουν πάρει απόφαση για τη συμμετοχή τους στο παλλαϊκό αντιπολεμικό συλλαλητήριο της 8ης Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα οι σύλλογοι εκπαιδευτικών από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση είναι, μέχρις ώρας, οι εξής:

  • Σύλλογος Περιστερίου «Ελλη Αλεξίου».
  • Σύλλογος Αιγάλεω
  • Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας - Κορυδαλλού
  • Σύλλογος Παρθενώνας

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι, έως τώρα, οι παρακάτω:

  • Α' ΕΛΜΕ Αθήνας
  • Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας
  • Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας
  • Γ' ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας
  • Δ' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αθηνάς
  • ΕΛΜΕ Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου.
ΝΑΙ στο συλλαλητήριο από το Σύλλογο Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών

Στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο της ερχόμενης Πέμπτης θα συμμετάσχει και ο Σύλλογος Σπουδαστών Ιδιωτικών Σχολών (ΣΥΣΠΙΣ) και καλεί όλους τους σπουδαστές δημοσίων και ιδιωτικών ΙΕΚ να λάβουν μέρος. Ενώ στα πλαίσια της αντιπολεμικής δράσης ο ΣΥΣΠΙΣ, διοργανώνει αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό διήμερο στις ιδιωτικές σχολές. Συγκεκριμένα, στις 5 και 6 Νοέμβρη θα πραγματοποιηθούν:

  • Εκθεση φωτογραφίας στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας»
  • Εκθεση αντιπολεμικής φωτογραφίας και σκίτσου στο «Ντιρί»
  • Διαγωνισμός αντιπολεμικής αφίσας στην «ΑΚΤΟ»
  • Αποστολή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο Αφγανιστάν, σε συνεργασία με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στη «ΣΒΙΕ»
  • Προβολή αντιπολεμικής ταινίας στην «ΑΚΜΗ» και στις δραματικές σχολές
  • Παρουσίαση θεατρικού δρώμενου στο συλλαλητήριο στις 8/11.

Παράλληλα, τη Δευτέρα 5 Νοέμβρη, στις 7 το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση - συζήτηση του Συλλόγου σχετικά με την αντιπολεμική δράση, στην αίθουσα Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος). Θα παρευρεθούν και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη, της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη και της Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη.

Συμμετέχουν οι Μισθωτοί Τεχνικοί

Τη συμμετοχή των Μηχανικών, Τεχνολόγων, Γεωλόγων, Τεχνικών και Σχεδιαστών στο συλλαλητήριο της 8ης Νοέμβρη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανακοίνωσε χτες και το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς

Μέρα με τη μέρα πληθαίνουν οι εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς για την ενημέρωση του κόσμου και την ανάγκη, όλοι να μετέχουν στο συλλαλητήριο της 8 Νοέμβρη. Ετσι και οι Εμποροϋπάλληλοι καθημερινά, επισκέπτονται χώρους δουλιάς, για να συζητήσουν με τους εργαζόμενους.

Αύριο το μεσημέρι, «εξορμούν» στο «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» στον Ταύρο, το απόγευμα στα καταστήματα της Ερμού, το Σάββατο, το πρωί, 3 του μήνα, επισκέπτονται τους εργαζόμενους του «ΧΟΝΤΟΣ» στην Ομόνοια.

Από την «καινούρια» βδομάδα συνεχίζουν να συζητούν με τους εργαζόμενους, τη Δευτέρα στις 5 του μήνα, στα «ΚΑΡΦΟΥΡ» Αμπελοκήπων, στις 5 το απόγευμα, την Τρίτη το πρωί, στις 6 του μήνα, «επισκέπτονται» το «Πράκτικερ» στο Αιγάλεω και τον «ΦΩΚΑ-ΚΑΛΥΒΙΩΤΗ», το απόγευμα τα καταστήματα της Σταδίου.

Τέλος, την Πέμπτη το πρωί, 8 του μήνα, εξορμούν στα καταστήματα στο Κολωνάκι και το μεσημέρι Αγ. Μάρκου, Αιόλου και στον Κωτσόβολο.

  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ των περιοχών Ελευσίνας, Ασπροπύργου, Μάνδρας, Βιλλίων, Ερυθρών, Μεγάρων, Ν. Περάμου, Μαγούλας και Οινόης με ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι συμμετέχει στην επιτροπή αγώνα και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 8 Νοέμβρη στην πλατεία Συντάγματος.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ