Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αθώοι για την καταπάτηση δημόσιας έκτασης

Αθώοι κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 13 από τους 15 κατηγορούμενους στην υπόθεση καταπάτησης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ποινικολόγος Αλ. Λυκουρέζος. Αύριο θα ανακοινωθούν οι ποινές στους δύο καταδικασθέντες.

Το δικαστήριο έκρινε ενόχους έναν δικηγόρο και έναν επιχειρηματία, για τους οποίους αποφάσισε ότι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση. Πρόκειται για τον δικηγόρο Δ. Παρασκευόπουλο (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε πέντε φορές ισόβια και 19 χρόνια και οκτώ μήνες) και τον επιχειρηματία Κ. Γεωργίου (πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 23 χρόνια). Οι δικαστές είχαν κρίνει τότε ότι με τις ενέργειές τους καταπάτησαν τη συγκεκριμένη έκταση, η οποία στη συνέχεια φέρεται να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Οι 13 κατηγορούμενοι απαλλάχθηκαν είτε λόγω παραγραφής είτε λόγω αμφιβολιών. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται πως οι επίδικες εκτάσεις είναι δημόσιες δασικές, ενώ υπογραμμίζεται πως δεν απαιτείται να είναι άμεσο το όφελος ή η ζημία του Δημοσίου καθώς άνω των 20 στρεμμάτων μπορεί να δοθεί οικοδομική άδεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ