Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Αγριος ξυλοδαρμός εργαζόμενου μετανάστη

Αγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από το Μπαγκλαντές έγινε το περασμένο Σάββατο το βράδυ στη Μυτιλήνη. Το περιστατικό συνέβη σε χώρο στάθμευσης μεγάλου σούπερ μάρκετ έξω από την πόλη. Το θύμα που συγκέντρωνε τα καροτσάκια των πελατών και τους βοηθούσε να μεταφέρουν τα ψώνια τους, ζήτησε από πελάτη, έναν 29χρονο ημεδαπό, να μη σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στο χώρο που προορίζεται για τη στάθμευση των ΑμεΑ.

Ο 29χρονος βγήκε από το αυτοκίνητό του και επιτέθηκε στον αλλοδαπό εργαζόμενο βρίζοντάς τον και τραυματίζοντάς τον σοβαρά με μεταλλικό λοστό, που έβγαλε από το αυτοκίνητό του. Στη συνέχεια, εγκατέλειψε τον τραυματία, τον οποίο περαστικοί μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική, προκειμένου να γίνει χειρουργική αποκατάσταση του συντριπτικού κατάγματος ωλένης που έχει υποστεί και η οποία προσδιορίζεται για την Πέμπτη.

Η Αστυνομία ενημερώθηκε για το γεγονός και, την Κυριακή, προχώρησε στη σύλληψη του 29χρονου και στην παραπομπή του στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα. Ας σημειωθεί ότι το γεγονός έχει καταγραφεί από τις κάμερες του καταστήματος. Ο 29χρονος κρατείται και πρόκειται να απολογηθεί σήμερα στον ανακριτή, κατηγορούμενος για πρόκληση βαριών σωματικών βλαβών καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Ο 45χρονος αλλοδαπός βγάζει τα προς το ζην στο χώρο έξω από το μεγάλο σούπερ μάρκετ εδώ και λίγα χρόνια. Μέχρι στιγμής, ο συλληφθείς δεν κατηγορείται για παράβαση της αντιρατσιστικής νομοθεσίας, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές ερευνούν τα κίνητρα της επίθεσης.

Το θύμα, ο 45χρονος Εμντί Ιμάμ Ουντίλ, μιλώντας στο ΑΠΕ από το νοσοκομείο, λέει πως ο δράστης της σε βάρος του επίθεσης «ήθελε να με σκοτώσει». Οπως αναφέρει, με ένα λοστό που έβγαλε από το αυτοκίνητο τού επιτέθηκε βρίζοντάς τον, σήκωσε δε το λοστό προσπαθώντας να τον χτυπήσει στο κεφάλι. «Σήκωσα το χέρι μου και το έβαλα στο κεφάλι για να προστατευτώ και έτσι με χτύπησε και μου έσπασε το χέρι», λέει.

Το θύμα περιγράφει τι συνέβη στο χώρο της στάθμευσης του σούπερ μάρκετ. Ηταν αργά το απόγευμα, η κίνηση είχε μειωθεί κατά πολύ και σχεδίαζε σε μισή ώρα να φύγει για το σπίτι του στον μικρασιάτικο προσφυγικό συνοικισμό όπου μένει. «Καθόμουν και κάπνιζα και ένα αυτοκίνητο ήρθε και πάρκαρε στο χώρο των αναπήρων πλάι στα καροτσάκια για τους πελάτες όπου καθόμουνα. Του είπα ότι όλο το πάρκινγκ είναι άδειο. Ας τον αφήσει αυτόν το χώρο ελεύθερο. Χωρίς δεύτερη κουβέντα βγήκε και μου επιτέθηκε βρίζοντάς με. "Τι γυρεύεις εδώ ρε; Εδώ είναι η δική μου πατρίδα. Ποιος σου είπε να έρθεις ρε λαθρομετανάστη, κ.ά."». Ο 45χρονος αναφέρει και άλλες υβριστικές λέξεις που χρησιμοποίησε ο δράστης. «Δεν έδωσα σημασία, κάποιοι μάλιστα πελάτες μου είπαν "άστον μην κάνεις τίποτα". Ξαφνικά τον είδα μπροστά μου με το λοστό. Προσπάθησε να με χτυπήσει στο κορμί αλλά δεν τα κατάφερε. Κάποια στιγμή γλίστρησα, έπεσα και ήρθε από πάνω μου. Σήκωσε το λοστό να με χτυπήσει στο κεφάλι συνεχίζοντας να με βρίζει. Σήκωσα το χέρι μου και έτσι με χτύπησε. Με παράτησε πεσμένο κάτω, μπήκε στο αυτοκίνητό του και έφυγε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ