Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ» ΔΔΕ Α' ΑΘΗΝΑΣ
Να δημιουργηθούν οι αναγκαίες δομές στην Ειδική Αγωγή

Ανακοίνωση για την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Να μη μείνει κανένα παιδί που χρήζει Ειδικής Αγωγής εκτός σχολείου, να δημιουργηθούν όλες οι αναγκαίες δομές και υποδομές και να προχωρήσει άμεσα η ανέγερση του νέου σχολείου στη Λάμψα, ζητά η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α' Αθήνας.

Η ΑΣΕ αναφέρεται στη συζήτηση, στο Δημοτικό Συμβούλιο την περασμένη Πέμπτη, της πρότασης για ίδρυση «ΕΕΕΕΚ Αθήνας, το όποιο είναι δυνατόν να στεγαστεί προσωρινά στο κτίριο επί της οδού Λιοσίων 42, στο οποίο στεγαζόταν μέχρι πρότινος το 42ο ΓΕΛ Αθήνας». Οπως επισημαίνει η ΑΣΕ, «η πρόταση για ίδρυση του ΕΕΕΕΚ έγινε μετά τις διαρκείς πιέσεις που άσκησαν εκπαιδευτικοί και γονείς, αποκαλύπτοντας πως πάνω από 150 μαθητές και μαθήτριες της ΔΔΕ Α' Αθήνας (που έχουν αιτηθεί εγγραφή σε ειδικά σχολεία) αποκλείστηκαν φέτος από την εκπαιδευτική διαδικασία, λόγω αδυναμίας των υπαρχουσών δομών τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό». Ωστόσο, τονίζει ότι η πρόταση για λειτουργία του σχολείου σε ένα χώρο που στεγάζει ήδη δύο δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία και είναι παντελώς ακατάλληλος για μαθητές με ειδικές ανάγκες, «τη μετατρέπει σε προεκλογικό πυροτέχνημα, την ακυρώνει και αντιμετωπίζει την Ειδική Αγωγή ως "παρία" της Εκπαίδευσης».

Σε ό,τι αφορά την απόφαση υπέρ της εισήγησης, επισημαίνει πως λήφθηκε με 17 ψήφους υπέρ από την πλειοψηφία, «μέσα σε ένα πλαίσιο εκβιασμών του τύπου "ή θα ιδρυθεί το σχολείο με έδρα τη Λιοσίων και αργότερα θα μεταφερθεί στους Αμπελόκηπους στην οδό Λάμψα όταν φτιαχτεί εκεί νέο σύγχρονο συγκρότημα ή δεν θα ιδρυθεί καθόλου"!». Επισημαίνει επίσης τη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που «όταν διαπίστωσε πως αποκαλύπτεται η στόχευση, σταμάτησε να δίνει το λόγο σε όσους φορείς είχαν αιτηθεί να μιλήσουν και κάλεσε την ασφάλεια του χώρου να τους απομακρύνει από την αίθουσα της συνεδρίασης», ενώ «αντί να συζητήσει την πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να ιδρυθεί το ΕΕΕΕΚ Αθήνας με άλλη έδρα, να αναζητηθεί άλλος κατάλληλος χώρος και να γίνει αυτοψία από αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου στο χώρο της Λιοσίων, πήγε εσπευσμένα σε ψηφοφορία, προκειμένου να προκαταβάλει την απόφαση».

Η ΑΣΕ καταγγέλλει επίσης ότι με τους όρους που επέβαλε η δημοτική αρχή της Αθήνας να γίνει η συζήτηση, «κρύφτηκαν κάτω από το χαλί» η συνολικά απαράδεκτη κατάσταση στην Ειδική Αγωγή και η ανάγκη άμεσης δημιουργίας όλων των αναγκαίων δομών και υποδομών γι' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ