Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Ζητά μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ορεστιάδας καλεί κυβέρνηση, Περιφέρεια και δήμο να δώσουν άμεσα μια ξεκάθαρη απάντηση, με τι μέτρα σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων των συνοικισμών της Σαγήνης και του Πύργου, που για άλλη μια φορά πλημμύρισαν.

Τις προηγούμενες μέρες δημιουργήθηκαν πολύ σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του δήμου Ορεστιάδας, καθώς το ρέμα που περνάει από το χωριό Πύργος υπερχείλισε, με αποτέλεσμα εκτός από τους δρόμους να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι - για άλλη μια φορά οι πρόσφατες βροχοπτώσεις προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και καλλιέργειες, καθώς, ενώ εδώ και χρόνια ζητούν να γίνουν παρεμβάσεις στο ρέμα που πλημμύρισε, οι αρμόδιοι αδιαφορούν. Οπως λένε, η απορροή των τοπικών υδάτων που έρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Λεπτής και του Πύργου και αναζητούν διέξοδο προς τον Εβρο παραμένει προβληματική, με αποτέλεσμα σε κάθε έντονη βροχόπτωση να προκαλούνται πλημμύρες και καταστροφές.

Την ίδια ώρα, η αρμόδια υπηρεσία ΕΔΥΕ είναι υπό διάλυση, οι κοίτες των ποταμών, οι χείμαρροι, τα αποστραγγιστικά δίκτυα, είναι ακαθάριστα για δεκαετίες, εμποδίζοντας κυριολεκτικά την απορροή των υδάτων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλιστα, της Σαγήνης και του Πύργου, η λειτουργία του αντλιοστασίου είναι προβληματική και από τις τέσσερις μηχανές δουλεύει μόνο μία.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ορεστιάδας σε ανακοίνωσή της σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Την κύρια ευθύνη γι' αυτήν την τραγικά επαναλαμβανόμενη κατάσταση δεν έχουν τα καιρικά φαινόμενα, αλλά η πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τώρα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Μια πολιτική δραστικής μείωσης των δημοσίων επενδύσεων για έργα και υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης του νομού μας. Αλλωστε οι επιλογές της ΕΕ, που με ευλάβεια υποστηρίζουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, δεν κινούνται στην κατεύθυνση αυτή. Εργα για την αντιπλημμυρική προστασία, φράγματα, λεκάνες απορροής, αρδευτικά κ.ά. κρίνονται "μη επιλέξιμα".

Μεγάλες είναι και οι ευθύνες των παρατάξεων που ήταν στο τιμόνι της Περιφέρειας την τελευταία δεκαετία, πρώτα η παράταξη του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον κ. Γιαννακίδη και στη συνέχεια της ΝΔ με τους Παυλίδη - Μέτιο, που από τη μια στήριζαν και στηρίζουν τις αντιλαϊκές πολιτικές των κομμάτων τους και από την άλλη κλαψουρίζουν για τα τραγικά αποτελέσματα αυτής της πολιτικής. Τα δάκρυά τους είναι κροκοδείλια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ