Πέμπτη 13 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Συλλαλητήρια ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό

Την Τρίτη 18 Δεκέμβρη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις

Συλλαλητήρια σε μια σειρά από πόλεις οργανώνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του αντιλαϊκού προϋπολογισμού στη Βουλή. Να διαδηλώσουν ενάντια στον προϋπολογισμό «της φοροληστείας και των πλειστηριασμών, των ματωμένων περικοπών στα δικαιώματά μας για τα κέρδη των λίγων» καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους το ΠΑΜΕ.

Στην Αττική, η συγκέντρωση των Ομοσπονδιών και των Συνδικάτων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις την ίδια μέρα έχουν ήδη ανακοινωθεί στις παρακάτω πόλεις: Στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο Αγρίνιο, στις 6.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία. Στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Λιονταριών. Στη Λαμία, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου. Στην Καβάλα, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη. Στη Μυτιλήνη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο (Κομνηνάκη 43).

Ετοιμάζουν την απάντησή τους

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεσή της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα "μεταμνημονιακός" προϋπολογισμός, που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων και προσθέτει νέα. Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους, με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα!», τονίζει το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του και καλεί τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες».

«Ετοιμαζόμαστε για νέους πιο μαζικούς αγώνες. Δεν δίνουμε σε κανέναν το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκρισή μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε χώρο δουλειάς», τονίζει η Ομοσπονδία Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών και καλεί σε συμμετοχή στα συλλαλητήρια. Κλιμάκιο της Ομοσπονδίας πραγματοποιεί σήμερα και αύριο περιοδεία σε μονάδες στην Αιτωλοακαρνανία («Νηρέα» στον Αστακό, «Ανδρομέδα» στη Βόνιτσα, «Μπακαλάρο», «Γιώτη», «Κορδάτο», «Agrino» και «GAEA» στο Αγρίνιο).

Να τσακίσουν την κυβερνητική κοροϊδία περί «αντίμετρων», βάζοντας μπροστά τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες, καλεί τους εργαζόμενους ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. «Είναι "ταξική" επιλογή της κυβέρνησης να σπέρνει αυταπάτες ότι καλυτερεύει η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων εμποροϋπαλλήλων όσο θα ψάχνουμε στα ψιλά γράμματα των διαφόρων νόμων αν πληρούμε "όρους και προϋποθέσεις", δηλαδή αν δικαιούμαστε μερικά ψίχουλα, αν θα πάρουμε "εφάπαξ" πίσω ένα από τα δεκάδες που μας έκλεψαν τα τελευταία χρόνια», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Συσκέψεις για την προετοιμασία των συλλαλητηρίων

-- Η Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα σωματεία της περιοχής, όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, σε σύσκεψη που διοργανώνει σήμερα, στις 7 μ.μ., στον 1ο όροφο του Εργατικού Κέντρου, για την εκτίμηση των απεργιακών κινητοποιήσεων του Νοέμβρη και την οργάνωση της αγωνιστικής συνέχειας.

-- Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ καλεί σε σύσκεψη την Παρασκευή, στις 6 μ.μ., στο στέκι των Λαϊκών Επιτροπών (Αριστείδου Στάνη 1).

-- Σύσκεψη πραγματοποιεί η ΔΑΣ ΟΑΣΑ τη Δευτέρα 17/12, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα σεμιναρίων στην πλατεία Αττικής (στην αφετηρία της γραμμής 1 του ΗΛΠΑΠ).

-- Οργανωτική σύσκεψη την Τρίτη 18/12, στις 8.30 π.μ., στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ (Μπουμπουλίνας 21) οργανώνουν τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ