Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΟΓΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κοινή δράση για μόνιμη εργασία και προστασία της μητρότητας

Συνάντηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γ. Σεφέρης», «Ο Σωκράτης», «Ρόζα Ιμβριώτη» και της Πρωτοβουλίας Αναπληρωτών Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών με την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) έγινε την περασμένη Τρίτη στα γραφεία της ΟΓΕ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν αναλυτικά οι συνθήκες στις οποίες ζουν οι συμβασιούχοι εκπαιδευτικοί και ιδιαίτερα οι γυναίκες αναπληρώτριες και ωρομίσθιες στην Εκπαίδευση, που βιώνουν με τον πλέον σκληρό τρόπο τα αποτελέσματα της εναλλαγής ανάμεσα στην ανεργία και στην ελαστική εργασία, για σχεδόν 20 χρόνια, διασχίζοντας κάθε χρόνο τη χώρα με μια βαλίτσα στο χέρι. Συζητήθηκαν αναλυτικά οι επιπτώσεις που έχουν οι συνθήκες αυτές στην ίδια τη ζωή των συμβασιούχων γυναικών εκπαιδευτικών, που λόγω συνθηκών δυσκολεύονται να κάνουν οικογένεια, να αποκτήσουν παιδιά και να τα μεγαλώσουν μέσα σε συνεχή αβεβαιότητα, συνεχή μετακίνηση, απίστευτες οικονομικές δυσκολίες και φυσικά σηκώνοντας τις περισσότερες φορές μόνες το βάρος, γιατί ο σύζυγος αναγκάζεται να μένει στον τόπο διαμονής ή να εργάζεται κάπου αλλού.

Συζητήθηκαν οι συνθήκες που αποτρέπουν τη νέα γυναίκα, αναπληρώτρια ή ωρομίσθια, να αποφασίσει να γίνει μητέρα. Τι σημαίνει να έχει μόνο 15 μέρες αναρρωτική άδεια σ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Σε τι διλήμματα μπαίνει σε περίπτωση ασθένειας ή επαπειλούμενης εγκυμοσύνης, όταν αναγκάζεται να επιλέξει ανάμεσα στην εργασία και στη μητρότητα, όταν απολύεται ή εξαναγκάζεται σε άδεια άνευ αποδοχών. Αλλά και τι αντιμετωπίζει όταν είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει στη δουλειά δυο μήνες μετά τον τοκετό και ξεκινάει νέο Γολγοθά, περιφερόμενη σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μαζί με τα παιδιά της.

Στη συνάντηση και την πλούσια συζήτηση που έγινε, οι Σύλλογοι και η ΟΓΕ αποφάσισαν να αναπτύξουν κοινή δράση, με αιχμή τις διεκδικήσεις για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλες τις εργαζόμενες με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, καθώς και ολόπλευρη κοινωνική προστασία της μητρότητας. Μέσα από την πολύμορφη δράση που προγραμματίζουν, επιδιώκουν να φτάσει το αγωνιστικό τους μήνυμα στις εκπαιδευτικούς, μόνιμες, αναπληρώτριες και ωρομίσθιες, καθώς και στις νέες μητέρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ