Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΓΕΛ ΑΛΜΥΡΟΥ
Επεσαν σοβάδες και τζάμια πάνω στα θρανία σε ώρα μαθήματος

Ενας ανεπαίσθητος σεισμός έφτασε για να προκαλέσει πτώση σοβάδων, κατάρρευση μέρους της μαρκίζας και τζαμιών πάνω στα θρανία και φυσικά τον δικαιολογημένο πανικό των μαθητών και των εκπαιδευτικών που εκείνη τη στιγμή έκαναν μάθημα στο Γενικό Λύκειο Αλμυρού. Βεβαίως, το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα εδώ και χρόνια, για τα οποία έχουν τεράστιες ευθύνες η τωρινή δημοτική αρχή όπως και οι προηγούμενες, οι οποίες τα κουκούλωναν με «πασαλείμματα». Να θυμίσουμε πως τον Νοέμβρη του 2012 οι μαθητές του σχολείου είχαν ως βασικό αίτημα των καταλήψεών τους την επίλυση των προβλημάτων στις κτιριακές εγκαταστάσεις του διδακτηρίου, αλλά οι τότε «αρμόδιοι» τους ξεγέλασαν, όπως συνήθως συμβαίνει, λέγοντάς τους πως «δεν μπορεί να γίνει κάτι άμεσα...», υποσχόμενοι για το μέλλον «λαγούς με πετραχήλια»...

Μάλιστα, όπως προκύπτει και από την τεχνική έκθεση, που ο δήμος είχε καιρό θαμμένη στα συρτάρια του, μέρος του συγκροτήματος (κατασκευή στα μέσα της δεκαετίας του 1970) είναι αυθαίρετο και χρήζει εκτεταμένων παρεμβάσεων, επειδή «...μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου, διαπιστώνονται ανεπάρκειες έναντι κάμψης και διάτμησης, κυρίως από σεισμικούς συνδυασμούς, σε υποστυλώματα, δοκούς και πλάκες».

Σε ανακοίνωσή της, η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Ν. Μαγνησίας, καταλογίζει μεγάλες ευθύνες σε όλες τις κυβερνήσεις και τις τοπικές διοικήσεις, αλλά και στις παρατάξεις του παλιού και του νέου κυβερνητικού συνδικαλισμού στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας, που «κρυμμένοι πίσω από ιδεολογήματα περί ρεαλισμού, βάζοντας απροκάλυπτα πλάτη στις πολιτικές των πολιτικών τους φορέων, δεν δίστασαν να απορρίψουν πρόταση της ΑΣΕ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ στις 10/10/2018 για στατικό και προσεισμικό έλεγχο και θωράκιση από κάθε κίνδυνο, όλων των σχολικών διδακτηρίων, με αφορμή αντίστοιχο συμβάν στο 1ο ΕΠΑΛ της Ν. Ιωνίας, με το πρόσχημα πως αυτό προϋποθέτει μεγάλο κόστος και η οικονομία δεν το αντέχει αυτήν την περίοδο»!

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Αλμυρού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ