Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΕΡΟΙΑ
Ενίσχυση του ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει κι άλλο η πάλη του λαού

Κάλεσμα συμπόρευσης με το Κόμμα απευθύνουν εργαζόμενοι που βρέθηκαν στο πλάι του τα τελευταία χρόνια

Η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, σε τμήματα εργαζομένων που τα τελευταία χρόνια έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές, αποτυπώθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΤΟ Ημαθίας του Κόμματος, την Τετάρτη 12/12 στον πολυχώρο «Ελιά» στη Βέροια, με θέμα: «Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να κάνουμε την πραγματική διαφορά. Δυνατό εργατικό κίνημα. Κοινωνική Συμμαχία. Ανάπτυξη για το λαό».

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ «να κυριαρχήσουν τα γνώριμα εκβιαστικά ψευτοδιλήμματα στα εργατικά - λαϊκά στρώματα», ώστε να συντηρείται το κάλπικο για το λαό δίπολο.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ξέπλυμα στον ιμπεριαλισμό που ανέλαβε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με «αναδρομική ισχύ» και τόνισε ότι σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, οι εξελίξεις επιβάλλουν λαϊκή αγωνιστική δράση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις επεμβάσεις, τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτές.

Σημείωσε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα συμφέρον να διαλέξουν αν θα συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση ή αν θα αναλάβει η επόμενη να υλοποιήσει τις «δεσμεύσεις» για το «μνημόνιο διαρκείας», όπως και τη συνέχιση της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Τόνισε ότι «είναι ανάγκη σήμερα να ενισχύεται από τα κάτω, από τον ίδιο τον τόπο δουλειάς, από το σωματείο, τη γειτονιά, το σχολείο, το χωριό η γραμμή πάλης που θέτει στο επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες των εργατικών - λαϊκών δυνάμεων και δείχνει το εμπόδιο στην ικανοποίησή τους, που είναι η ίδια η καπιταλιστική ιδιοκτησία και το καπιταλιστικό κέρδος, η πολιτική εξουσία των καπιταλιστών που δεν αλλάζει με την εναλλαγή αστικών κομμάτων στη διακυβέρνηση, αλλά απαιτεί ανατροπή, ριζοσπαστικές αλλαγές».

Κάλεσε επίσης σε ενίσχυση του ΚΚΕ παντού, για να δυναμώσουν η ελπίδα και η δύναμη του λαού για τους νέους αγώνες που έρχονται.

Στη συνέχεια ακολούθησαν παρεμβάσεις αγωνιστών που συμπορεύονται με το ΚΚΕ, οι οποίοι μίλησαν για την πείρα τους και κάλεσαν σε ενίσχυση του ΚΚΕ, σε κάθε μάχη που έχουμε μπροστά μας.

Τέρμα στις αυταπάτες για δήθεν φιλολαϊκές λύσεις μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα

Ο Φώτης Αργυρίου, σήμερα βιομηχανικός εργάτης και δημοσιογράφος, αφού σημείωσε ότι μεγάλωσε σε ένα σπίτι που «κυριαρχούσε η αντικομμουνιστική αντίληψη», τόνισε ότι ήταν για χρόνια εγκλωβισμένος στην «ψευδαίσθηση πως μέσα από τη συμμετοχή στις διεργασίες των αστικών κομμάτων μπορώ να συμβάλω στην οικοδόμηση μιας Ελλάδας με πολιτικές που θα εκπορεύονται απ' το λαό για το λαό». «Αλλά ήρθε η στιγμή που αντιλήφθηκα το προφανές... Οτι, δηλαδή, με τη δική μου δύναμη και ορμή θωρακιζόταν το αστικό σύστημα ενάντια στις κατακτήσεις που ποθούσε και επεδίωκε ο λαός». Οπως είπε, «το πιο πρόσφατο παράδειγμα παραπλάνησης του λαού μάς το πρόσφερε ο Τσίπρας όταν διατυμπάνιζε πως θα αλλάξει την Ευρωπαϊκή Ενωση, συμμετέχοντας σε αυτήν και αποδεχόμενος τους όρους της, δηλώνοντας εκ προοιμίου πως η χώρα θα μείνει πάση θυσία στην ένωση και στο ευρώ. Κάποιος είχε πει πως αν δεν έχεις ζήσει στο σκοτάδι δεν αντιλαμβάνεσαι την αξία του φωτός και σήμερα απ' αυτό το βήμα σάς μίλησα ως ένας σύντροφος που έζησα για χρόνια στο σκοτάδι του αστικού συστήματος».

Ο Παναγιώτης Χατζησάββας, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τόνισε ότι ζούμε στην εποχή του τέλους των αυταπατών για δήθεν φιλολαϊκές λύσεις που μπορούν να δοθούν μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα, για την «Ευρωπαϊκή Ενωση των εργαζομένων». Και πρόσθεσε: «Κάποιους τους βολεύει η κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ να αρχίζει και να τελειώνει στο 2015. Ομως αν αναρωτηθούμε ποιος ήταν ο ρόλος των ανανεωτικών - συμπεριλαμβανομένων και των σημερινών στελεχών που συγκροτούν τη ΛΑΕ - στη διάσπαση, ποια θα ήταν η μοίρα του ΚΚΕ στην περίπτωση που θα κυριαρχούσαν οι οπορτουνιστές, όπως επίσης τι θα συνέβαινε αν το ΚΚΕ τσιμπούσε στα κελεύσματα για συμμετοχή σε κυβέρνηση της "αριστεράς", μετά από μια τέτοια γενναία ενδοσκόπηση, το κλείσιμο του πολιτικού κύκλου και η επιστροφή - στήριξη στο ΚΚΕ είναι μονόδρομος για όσους δεν είναι διατεθειμένοι να υπηρετήσουν νέες αναχωματικές αυταπάτες.

Εχοντας συμμετάσχει για πολλά χρόνια σε κορυφαίες θέσεις στη ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ημαθίας, επιθυμώ σήμερα από αυτό εδώ το βήμα να πω πως αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την απόφασή μου να αποχωρήσω από τον ΣΥΡΙΖΑ το φθινόπωρο του 2015. Ο κύκλος έχει κλείσει οριστικά. Κι όταν ο κύκλος κλείνει, γυρνάς στις πολιτικές σου ρίζες, στο ταξικό σου σπίτι, στο κόμμα που ανήκεις. Για μένα, λοιπόν, είναι ξεκάθαρο πως η διέξοδος από τα μνημόνια δεν μπορεί παρά να περνά μέσα από την αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ και την Ευρωζώνη, με τον λαό να παίρνει τις τύχες στα χέρια του και να γίνεται αφέντης στον τόπο του. Με το κόμμα της εργατικής τάξης στην εξουσία».

Στήριγμα και αποκούμπι στην πάλη του λαού το ΚΚΕ και όχι διαχειριστής του αστικού κράτους

Ο Χρήστος Γαλατσίδας, Μόνιμος Υπάλληλος 315 ΣΠΤΧ, ανέφερε ότι μετά από 33 χρόνια εργασίας στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δαπανώνται ετησίως υπέρογκα ποσά σε ανανέωση εξοπλισμού για την κάλυψη των στρατιωτικών αναγκών του ΝΑΤΟ. Και κάλεσε τους εργαζόμενους «να αντισταθούν σε αυτήν την κατηφόρα των ΝΑΤΟικών εξοπλισμών, οι οποίες δεν έχουν σχέση με την άμυνα της χώρας. Να αντισταθούν στη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟικη βάση.

(...) Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει άλλος δρόμος και είναι ο δρόμος της ισχυροποίησης του ΚΚΕ, στο κίνημα, στις βουλευτικές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Η ελπίδα βρίσκεται στο δρόμο για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού».

Ο Γιώργος Δημητρίου, εκπαιδευτικός Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, είπε ότι στο ερώτημα γιατί με το ΚΚΕ, θα μπορούσε να απαριθμήσει χιλιάδες λόγους, αλλά στάθηκε στα εξής: «Γιατί ποτέ μέχρι σήμερα δεν πρόδωσε, ούτε εξαπάτησε. Γιατί είναι το αρχαιότερο Κόμμα, που ούτε για μια στιγμή δεν έλειψε από τους αγώνες για ελευθερία, για δικαιοσύνη, για προκοπή του τόπου. (...)

Γιατί θέλω και μπορώ να κοιτάω τους μαθητές μου, τη νέα γενιά, το μέλλον του τόπου, ξεκάθαρα στα μάτια.

Γιατί δεν θέλω και δεν μπορώ να αφήσω να μπει το μέλλον τους υποθήκη στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Γιατί θέλω να παραδώσω στο μέλλον ανθρώπους ολοκληρωμένους, ακέραιους, με κριτική ικανότητα και σκέψη, με κουλτούρα αντίστασης και αμφισβήτησης. (...) Γιατί είμαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ και θέλω να ζήσω ως ΑΝΘΡΩΠΟΣ».

Ο Βαγγέλης Νίνος, αξιωματικός (υποπυραγός) του Πυροσβεστικού Σώματος, προερχόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Ενώνω και εγώ τη φωνή μου με όλους εκείνους που πιστεύουν ότι το ΚΚΕ αποτελεί εκείνη την πολιτική δύναμη που είναι το στήριγμα και το αποκούμπι του λαού μας ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές. (...)

Στηρίζω το ΚΚΕ, ψηφίζω ΚΚΕ, είμαι με το ΚΚΕ γιατί είναι η αριστερά που δεν θέλει να διαχειριστεί το αστικό κράτος. Είναι φορέας της εναλλακτικής λύσης και με προμετωπίδα την ταξική πάλη και την οργανωτική του επάρκεια, είναι σε θέση να αμφισβητήσει τον καπιταλισμό και να πραγματώσει τα όνειρά μας για μια δίκαια, για μια ανθρώπινη κοινωνία».

Ο Βαγγέλης Δόμανος, συνταξιούχος ΟΤΑ, είπε ότι «οφείλουμε να ορθώσουμε τη φωνή μας μαχητικά, για τα παιδιά μας, τη μόρφωση, την περίθαλψη, το μεροκάματο που θα επιτρέπει να ζήσουμε με αξιοπρέπεια.

(...) Το ΚΚΕ 100 χρόνια από την ίδρυσή του είναι σταθερά δίπλα στην εργατιά. Εχει φωνή ενάντια στην πλουτοκρατία και τον καπιταλισμό. (...) Στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις θα στηρίξω με όλη μου τη δύναμη το ΚΚΕ, γιατί πάμε μπροστά, όχι πίσω, ούτε σημειωτόν».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μήνυμα ελπίδας η ισχυροποίηση του ΚΚΕ (2023-06-20 00:00:00.0)
Ντροπή και αίσχος το ψάρεμα ψήφων σε οπαδούς της Χρυσής Αυγής (2023-05-30 00:00:00.0)
Πιο δυνατό ΚΚΕ για όλα όσα ελπίζουμε και ονειρευόμαστε (2023-05-09 00:00:00.0)
Τα ψέματα τελειώνουν, καθένας στο πόστο του (2012-05-31 00:00:00.0)
«Σήμα κινδύνου» για το δασικό πλούτο του νομού (2009-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ