Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Αύριο το πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Συγκέντρωση στις 12.30 μ.μ. στο Σύνταγμα και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου

Από τις μαζικές συνελεύσεις των συνταξιούχων στη Θεσσαλία το προηγούμενο διάστημα (φωτ. από τη Λάρισα)
Από τις μαζικές συνελεύσεις των συνταξιούχων στη Θεσσαλία το προηγούμενο διάστημα (φωτ. από τη Λάρισα)
Ενα 24ωρο μένει για το πανελλαδικό συλλαλητήριο των συνταξιούχων, αύριο Σάββατο 15/12 στην Αθήνα, και οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ δίνουν όλες τις δυνάμεις τους μέχρι τελευταία στιγμή για την επιτυχία του.

Με την αυριανή πανελλαδική συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 12.30 μ.μ. και την πορεία στο Μαξίμου, που θα ακολουθήσει, με σύνθημα «Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί!», οι συνταξιούχοι κλιμακώνουν την πάλη ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση διαρκείας. Ταυτόχρονα, με τον αγώνα τους απαντάνε και στους ελιγμούς της κυβέρνησης, η οποία προβάλλει τη μη περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την ίδια στιγμή που κρατά σε ισχύ όλες τις προηγούμενες περικοπές καθώς και τον νόμο - λαιμητόμο του Κατρούγκαλου (4387/2016), με τις τεράστιες μειώσεις που επιφέρει στους νέους συνταξιούχους, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τον σφαγιασμό των συντάξεων χηρείας.

Προετοιμασίες για μαζική κάθοδο από τη Θεσσαλία

«Πυρετός» προετοιμασιών για την κάθοδο των συνταξιούχων της περιοχής στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας επικρατεί στη Θεσσαλία.

Με εξορμήσεις σε πόλεις και χωριά, που συνεχίστηκαν και χτες παρά τη χιονόπτωση, με μοίρασμα υλικού και άλλες ενημερωτικές δράσεις, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις των τεσσάρων θεσσαλικών νομών δίνουν μάχη για τη μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στην Αθήνα. Κι αυτή η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα, καθώς, μέχρι στιγμής, έχουν «κλειστεί» 17 λεωφορεία για το συλλαλητήριο. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τη Λάρισα (6.30 π.μ., από οδό Τάκη Τσιόγκα, δίπλα από το ποτάμι), τον Βόλο (6.30 π.μ., από δημαρχείο), τα Τρίκαλα (7 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης) και την Καρδίτσα (7 π.μ., Αγαλμα Καραϊσκάκη).


Για το πώς οργανώθηκε η προετοιμασία της κινητοποίησης μιλούν στον «Ριζοσπάστη» οι πρόεδροι των Σωματείων Συνταξιούχων ΙΚΑ των τεσσάρων θεσσαλικών νομών.

Ο Θανάσης Κουματζέλης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων Λάρισας, τονίζει: «Το πήραμε στα ζεστά και παλέψαμε με στόχο ο νομός μας να έχει μαζική συμμετοχή. Ταυτόχρονα, όλο αυτό το διάστημα δεν σταματήσαμε τις προσπάθειες ενημέρωσης και ενεργοποίησης του κόσμου για τα προβλήματα και τα αιτήματά μας. Οργανώσαμε κινητοποιήσεις για το Συνταξιοδοτικό, για τα προβλήματα στην Υγεία, ενώ συμμετείχαμε σε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας».

Ο Γιώργος Ρούσσας, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, λέει: «Μετά την πετυχημένη πανθεσσαλική σύσκεψη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στο Βόλο, ξεκινήσαμε πιο εντατικά την προετοιμασία. Κάναμε εξορμήσεις σε όλα σχεδόν τα σημεία του Βόλου: Σε καφενεία, ΚΑΠΗ, Λαϊκές Αγορές, πλατείες, παντού όπου συχνάζουν συνταξιούχοι. Μοιράσαμε πάνω από 2.500 προκηρύξεις, κολλήσαμε πάνω από 200 αφίσες. Εγιναν επισκέψεις και ομιλίες στην Αγριά, στον Αλμυρό. Από την καθημερινή επαφή μας με τον κόσμο βγαίνει το συμπέρασμα ότι όλο και περισσότεροι αντιλαμβάνονται πως η λύση στο πρόβλημά τους βρίσκεται στους αγώνες και δεν "τσιμπάνε" στην κυβερνητική προπαγάνδα».

Ο Ηλίας Ζωγράφος, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Τρικάλων, σημειώνει: «Εδώ και μέρες - και σήμερα παρά το χιόνι - γυρνάμε στην πόλη των Τρικάλων και σε χωριά, καλώντας τους συνταξιούχους να έρθουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, συνολικότερα να μπουν στον αγώνα. Μοιράσαμε πάνω από 2.000 ανακοινώσεις, εξορμήσαμε στη Λαϊκή Αγορά, οργανώσαμε περιοδείες και ομιλίες σε επαρχιακές πόλεις και χωριά (Φαρκαδόνα, Γριζάνο, Βαλτινό, Δενδροχώρι, Γοργογύρι, Πρόδρομος, Πρίνος κ.ά.), δώσαμε συνέντευξη Τύπου».

Η Ελένη Καρυά, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Καρδίτσας, υπογραμμίζει: «Συνεχίζουμε μέχρι την τελευταία ώρα την προσπάθεια να κινητοποιήσουμε τους συνταξιούχους της περιοχής μας για το συλλαλητήριο. Ως συνταξιουχικό κίνημα οργανώσαμε κινητοποιήσεις για τα προβλήματα και τα αιτήματά μας και, ταυτόχρονα, συμμετέχουμε στους αγώνες των εργαζομένων και των μικρομεσαίων αγροτών του νομού μας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική».

Στη μάχη σε όλη τη χώρα

«Μέχρι τελευταία στιγμή δίνουμε τη μάχη άνθρωπο τον άνθρωπο, σπίτι το σπίτι...», μας λέει αντίστοιχα ο Παναγιώτης Κάλπης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Ιωαννίνων.

Αντίστοιχη δουλειά από τα συνταξιουχικά σωματεία έχει γίνει και στους υπόλοιπους νομούς της Ηπείρου. Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, δυναμώνει το αγωνιστικό κλίμα στους συνταξιούχους και αυτό αποτυπώθηκε στη συμμετοχή σε όλες τις συγκεντρώσεις και συσκέψεις το προηγούμενο διάστημα. Από τα Γιάννενα τα λεωφορεία με τους συνταξιούχους του ΙΚΑ θα αναχωρήσουν στις 5 π.μ. από την Ακαδημία και την Ελεούσα, ενώ στις 6 π.μ. θα αναχωρήσουν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ.

Στη Λακωνία, η προετοιμασία της ανόδου των συνταξιούχων στην Αθήνα συνδυάστηκε με τα εγκαίνια των γραφείων του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας, που έγιναν την περασμένη Τρίτη στη Σπάρτη με μεγάλη συμμετοχή. Στα εγκαίνια μίλησε ο πρόεδρος του Σωματείου, Βασίλης Σαραντόπουλος, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Η αναχώρηση των λεωφορείων από τη Σπάρτη για το συλλαλητήριο της Αθήνας θα γίνει αύριο στις 8 π.μ. από την Πυροσβεστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ