Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Ενισχύεται η παρουσία ΗΠΑ - ΝΑΤΟ στη Λάρισα

Την ώρα που χτες στην Ουάσιγκτον ξεκινούσε ο «Στρατηγικός Διάλογος» με τις ΗΠΑ, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, επισκεπτόμενος την 1η Στρατιά, το Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας και την 110 Πτέρυγα Μάχης, προανήγγειλε την ακόμα μεγαλύτερη «αξιοποίηση» των στρατιωτικών υποδομών στη Λάρισα από τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς το επόμενο διάστημα, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Η Λάρισα έχει εμπλουτιστεί με νέες μονάδες που αφορούν τη δομή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και συμμαχικές δομές και αυτό θα το βιώσετε τους επόμενους μήνες που έρχονται».

Θυμίζουμε ότι ήδη από πέρυσι αμερικανικά UAV έχουν μετασταθμεύσει στη βάση με το πρόσχημα της «συνεκπαίδευσης» και στην πράξη εποπτεύοντας χώρους από τη Βόρεια Αφρική μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα, τον Αύγουστο προσγειώθηκαν εκεί αμερικανικά μαχητικά «F-22», ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ήδη στα σκαριά βρίσκονται σχέδια για τη μεταστάθμευση και άλλων αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, ιπτάμενων τάνκερ και ραντάρ. Ταυτόχρονα, δεκάδες ελικόπτερα των Αμερικανών έχουν μετασταθμεύσει από τη Γερμανία στην αεροπορική βάση στο γειτονικό Στεφανοβίκειο, επίσης με πρόσχημα τη συνεκπαίδευση.

Παραπέρα, ο Π. Καμμένος επανέλαβε το αφήγημα της κυβέρνησης περί γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, μέσα από την ανάληψη του επικίνδυνου για το λαό ρόλου αμερικανοΝΑΤΟικού χωροφύλακα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μιλώντας σε στρατιωτικά στελέχη τόνισε ότι «θα κληθούμε ως Ενοπλες Δυνάμεις, και αυτό αφορά κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό, να προστατεύσουμε μεγαλύτερο χώρο από αυτόν που είχαμε ως σήμερα σαν περιοχή ευθύνης», αναφερόμενος στις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί καθορισμού ΑΟΖ, που κατά τ' άλλα η κυβέρνηση βάζει στα ΝΑΤΟικά παζάρια και «ανταλλάγματα» για την παραμονή της Τουρκίας στο δυτικό στρατόπεδο.

Την ίδια ώρα, εξάλλου, αναδεικνύοντας τη στρατηγική ταύτιση των αστικών κομμάτων και μορφωμάτων πάνω στους στόχους του κεφαλαίου, ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ, Β. Κικίλιας, επισκέφτηκε το Στεφανοβίκειο και δήλωσε «πολύ ικανοποιημένος που βλέπει ελληνικά ελικόπτερα μαζί με αμερικανικά στο Στεφανοβίκειο», σχόλιο που έσπευσε να αναπαραγάγει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζ. Πάιατ, ανεβάζοντας στο διαδίκτυο και σχετικές φωτογραφίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες υποδομές των ΗΠΑ στη χώρα, «συμβολή» στην εμπλοκή (2023-02-18 00:00:00.0)
Υπογραφή στρατιωτικής συμφωνίας και με τη Βρετανία (2023-02-08 00:00:00.0)
Αμερικανοί φονιάδες στην Αλεξανδρούπολη (2021-02-17 00:00:00.0)
Με τις κάννες στραμμένες στη Ρωσία (2021-01-26 00:00:00.0)
Οι Αμερικανοί ξανάρχονται... (2020-06-03 00:00:00.0)
Ξανά στο ΓΕΕΘΑ (2018-11-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ