Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η μνημονιακή εποχή συνεχίζεται και στην Παιδεία

Η κυβερνητική πολιτική και στην Παιδεία δείχνει ότι «ζούμε την κανονική συνέχεια της προηγούμενης μνημονιακής εποχής», επισήμανε ο βουλευτής του Κόμματος Γιάννης Δελής και δείχνοντας στην πράξη τι σημαίνει «μεταμνημονιακός προϋπολογισμός» αναφέρθηκε στα στοιχεία για τη χρηματοδότηση και τις προσλήψεις: Ενδεικτικά φαίνεται μια αύξηση στον τακτικό προϋπολογισμό κατά ...218 εκατ. ευρώ και μείωση κατά 55 εκατ. από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που αφορά και υποδομές της Παιδείας. Οσον αφορά το ποσό της «αύξησης», σε αυτό συμπεριλαμβάνεται και η μισθοδοσία των καθαριστριών, οι οποίες πέρσι μισθοδοτούνταν από το υπουργείο Εσωτερικών. Ο Γ. Δελής ανέδειξε ότι αυτή η ελάχιστη αύξηση της χρηματοδότησης, που αποτυπώνεται, δεν συνιστά σταθεροποίηση της ελεύθερης πτώσης που προηγήθηκε τα χρόνια της κρίσης και όχι μόνο, ενώ δεν αντιμετωπίζει ούτε στο ελάχιστο τα λειτουργικά - κτιριακά ζητήματα, με το 1/3 των σχολικών κτιρίων της χώρας να μετρά μισό αιώνα ζωής σε μια από τις πιο σεισμογόνους χώρες της Γης και με το πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας τους να έχει σταματήσει από το 2010. Επίσης, δεν αντιμετωπίζει στοιχειωδώς ζητήματα προσωπικού, σίτισης, φοιτητικής μέριμνας, υλοποίησης της δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και πάει λέγοντας.

Δηλαδή, η εμπορευματοποίηση και η υποβάθμιση της Παιδείας θα συνεχίζονται, με τις λαϊκές οικογένειες, όπως τόνισε, να ξεπαραδιάζονται για να σπουδάσουν τα παιδιά τους ή να τους μαθαίνουν μια τέχνη. «Ενώ ακόμα και το ανεπαρκές πρόγραμμα ίδρυσης παιδικών σταθμών, μαζί με την επέκταση των σχολικών γευμάτων, που ήταν στα λεγόμενα αντίμετρα ύψους 1,7 δισ., όπως δείχνει ο προϋπολογισμός, κόπηκαν, δηλαδή θυσιάστηκαν για να μην περικοπούν και άλλο οι συντάξεις.

Οσον αφορά τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, όταν τα τελευταία χρόνια μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνταξιοδοτηθεί ξεπερνούν τις 35.000, σημαίνει ότι είναι σταγόνες στην έρημο των ελλείψεων στην Ειδική Αγωγή. Ενώ η κυβέρνηση αντί να νομιμοποιήσει τους 26.000 αναπληρωτές, που μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς υπολογίζεται να φτάσουν τις 28.000, πάει να τους διχάσει με τα κριτήρια προσλήψεων που στην ουσία είναι κριτήρια απολύσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ