Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απογειώνονται οι ΝΑΤΟικές δαπάνες

Να δοθεί τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ στους στρατευμένους των οποίων το οικογενειακό εισόδημα είναι έως 12 χιλ. ευρώ και 751 ευρώ σε όσους στρατευμένους έχουν δική τους οικογένεια απαίτησε η Λιάνα Κανέλλη, αναφερόμενη και στη σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ. Τόνισε ότι δεν μπορεί να το αρνηθεί η κυβέρνηση, όταν συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες σε πολεμικές δαπάνες δίνοντας το 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, όπως φαίνεται και από τον κρατικό προϋπολογισμό. «Εχετε δώσει στους Αμερικάνους και στον μηχανισμό τους, στο ΝΑΤΟ, τα πάντα», σημείωσε για να προσθέσει ότι 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οι βάσεις έχουν πολλαπλασιαστεί, θέτοντας σε «μείζονα κίνδυνο» τη χώρα για να εξυπηρετηθούν οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Δ. Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο.

Αναδεικνύοντας πόσο επικίνδυνη για τον λαό είναι η πολιτική της κυβέρνησης η οποία έχει γίνει ο σημαιοφόρος των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή, σημείωσε ότι «γεωστρατηγική σημασία είχαν και άλλες χώρες γύρω - γύρω και τις είδατε πού κατάντησαν, με υπερεξοπλισμούς και ανταγωνισμούς» και ανέφερε τα παραδείγματα της Συρίας, του Ιράκ, της Λιβύης κ.λπ. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση γεμίζει τη χώρα με βάσεις στο όνομα της ασφάλειας, ωστόσο το 6% του κυπριακού εδάφους είναι ξένες βάσεις, αλλά δεν αποτράπηκαν η εισβολή και η κατοχή.

Ανέδειξε επιπλέον ότι η κυβέρνηση κάνει κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, στέλνοντας ακόμα και ελληνικά ελικόπτερα σε μια περιοχή, όπου το πρώτο θύμα είναι ο παλαιστινιακός λαός».

Σχολίασε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αδυνατίσει τα αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά του λαού, παρουσιάζοντας ως σωτήρες τις αμερικανικές εταιρείες που επενδύουν στην Ελλάδα, όπως αυτή που πήρε τα ναυπηγεία της Σύρου και διεκδικεί και τα άλλα δύο μεγάλα ναυπηγεία της χώρας και η οποία το μόνο που εξασφάλισε μέχρι τώρα είναι τα φτηνά μεροκάματα για τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ