Παρασκευή 14 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις στην απαράδεκτη μεθόδευση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ

Συνέντευξη Τύπου από το ΠΑΜΕ την Τρίτη 18/12

Τις έντονες αντιδράσεις συνδικάτων έχει προκαλέσει η πρωτοφανής προσπάθεια του προεδρείου της ΓΣΕΕ να αποκλείσει τη ΔΑΣ από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπου στέλεχός της συμμετέχει ως εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, να αποκλειστούν οι αγωνιστικές δυνάμεις από φορείς και οργανισμούς όπου μετέχουν εκπροσωπώντας και υπερασπιζόμενες τα συμφέροντα των εργαζομένων, κατήγγειλε ήδη το ΠΑΜΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του οποίου θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 18/12, στις 12 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ, με θέμα: «Ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ για το 2019. Η μεθοδευμένη προσπάθεια από το προεδρείο της ΓΣΕΕ αποκλεισμού στελεχών του ΠΑΜΕ και μελών της Διοίκησης της ΓΣΕΕ από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ».

Οι καταγγελίες του ΠΑΜΕ έγιναν μετά τη γνωστοποίηση σχετικού εγγράφου του προεδρείου της ΓΣΕΕ προς το υπουργείο Εργασίας, με το οποίο ζητείται αυθαίρετα ο ορισμός νέων εκπροσώπων των εργαζομένων στη διοίκηση του ΟΑΕΔ (4 τακτικοί και 4 αναπληρωματικοί), με αποκλεισμό του εκπροσώπου της ΔΑΣ, δηλαδή της δεύτερης δύναμης στη Συνομοσπονδία!

Οπως μάλιστα καταγγέλλει το ΠΑΜΕ, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επιχειρεί να αντικαταστήσει τον εκπρόσωπο της ΔΑΣ με... κεντρικό διευθυντικό στέλεχος του μεγαλύτερου εργοδότη της χώρας («Σκλαβενίτης»)!

«Εχουμε πείρα για το ποιοι ανέδειξαν τα προβλήματά μας μέσα στο ΔΣ του ΟΑΕΔ...»

Η Επιτροπή Αγώνα Συμβασιούχων Καθαριστών ΟΑΕΔ καταγγέλλει το προεδρείο της ΓΣΕΕ για την πρωτοφανή προσπάθειά του να πετάξει εκτός ΔΣ του ΟΑΕΔ το συνδικαλιστικό στέλεχος της ΔΑΣ. Οπως σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα, «γνωρίζουμε από προσωπική πείρα ποιοι ήταν αυτοί που αγωνίστηκαν και ανέδειξαν τα προβλήματά μας μέσα στο ΔΣ του ΟΑΕΔ. Τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, τη μόνη φωνή που υπηρετούσε και υπηρετεί την υπεράσπιση και προστασία των εργαζομένων και των ανέργων λογοδοτώντας αποκλειστικά σε αυτούς και όχι σε εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Αυτήν τη φωνή δεν θα τους αφήσουμε να την φιμώσουν!».

Αντίστοιχα, η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης στην καταγγελία της σημειώνει πως αυτή η ενέργεια της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ «έρχεται να προστεθεί στα αστυνομοκρατούμενα συνέδρια Εργατικών Κέντρων, όπως στη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη, στις αυταρχικές μεθοδεύσεις ενάντια σε αγωνιστές του ΠΑΜΕ από τους εργατοπατέρες», υπενθυμίζοντας την «απαγόρευση να κατέβει ψηφοδέλτιο ταξικών δυνάμεων στις εκλογές των εργαζομένων της ΕΥΑΘ...».

Την απαράδεκτη μεθόδευση καταγγέλλουν επίσης το Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων νομού Λάρισας, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ/ΝΑΤ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Καθαριστών - Καθαριστριών Πειραιά, το Συνδικάτο Καθαριστριών - Καθαριστών Αθήνας, η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Αθήνας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ