Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΟΛΩΝΙΑ
Η αντικομμουνιστική παραχάραξη συναντά εμπόδια

Το αντικομμουνιστικό κυνήγι μαγισσών στην Πολωνία, όπου η αντιδραστική κυβέρνηση επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία, φαίνεται ότι συναντά εμπόδια. Ρόλο σε αυτό παίζουν η δράση του ΚΚ Πολωνίας, που παρότι διώκεται συνεχίζει τον αγώνα του και έχει πρωτοστατήσει στην οργάνωση της καμπάνιας «Κόκκινη Ιστορία» για να μην περάσει η παραχάραξη της Ιστορίας, όπως και η διεθνιστική αλληλεγγύη από Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα.

Στις 7 Δεκέμβρη, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Πολωνίας επικύρωσε τις αποφάσεις του Περιφερειακού Διοικητικού Δικαστηρίου της Βαρσοβίας με τις οποίες ακύρωνε 44 διατάγματα του περιφερειάρχη σχετικά με το νόμο περί μη διάδοσης του κομμουνισμού, που απαιτούσε αλλαγή των ονομάτων δρόμων στη Βαρσοβία τα οποία παραπέμπουν στην περίοδο της σοσιαλιστικής οικοδόμησης. Για το σκοπό αυτό έχει στηθεί και το λεγόμενο «Ινστιτούτο Εθνικής Μνήμης / Επιτροπή Δίωξης Εγκλημάτων σε βάρος του πολωνικού λαού», που αποτελεί το κύριο εργαλείο της αντικομμουνιστικής υστερίας και της παραχάραξης της Ιστορίας.

Η απόφαση περιλαμβάνει και την ακύρωση της αλλαγής της λεωφόρου Λαϊκού Στρατού σε Λεχ Κατσίνσκι, του αστού πολιτικού πρωθυπουργού που σκοτώθηκε τον Απρίλη του 2010 όταν το αεροπλάνο όπου μετέβαινε μαζί με άλλους υπουργούς κατέπεσε κοντά στο ρωσικό Σμολένσκ. Κατευθύνονταν στο δάσος του Κατίν, για μια φιέστα για τη «δολοφονία Πολωνών αξιωματικών από τους Σοβιετικούς», τη γνωστή προβοκάτσια που έστησαν οι πραγματικοί εγκληματίες ναζί και στη συνέχεια υιοθέτησαν διάφορες αστικές κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Δύσης, αλλά και της καπιταλιστικής Ρωσίας.

Ετσι, ακόμα και τα αστικά αυτά δικαστήρια θεώρησαν ότι δεν υπάρχει επαρκής τεκμηρίωση στα διατάγματα του περιφερειάρχη, που εκτελεί εντολές της κυβέρνησης για την προώθηση - με την πλήρη στήριξη της ΕΕ - των αντικομμουνιστικών μέτρων. Θυμίζουμε ότι θύμα της αντικομμουνιστικής υστερίας είχε πέσει πρόσφατα και το μνημείο προς τιμήν των μαχητών του ΔΣΕ οι οποίοι νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομείο που διέθεσε η Λαϊκή Δημοκρατία της Πολωνίας, στην πόλη Τζβίνουβ, ενώ είναι σε εξέλιξη η τρίτη αναβολή της δίκης κατά στελεχών του ΚΚ Πολωνίας και της εφημερίδας του, «Μπρατζάκ», με την αστοιχείωτη κατηγορία της «προώθησης του ολοκληρωτισμού», με τη γνωστή ανιστόρητη εξίσωση του σοσιαλισμού με το φασισμό και το ναζισμό, γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ