Τετάρτη 19 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΒΟΥΛΗ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2019

Ψηφίστηκε χτες βράδυ, με 154 ψήφους υπέρ (των κυβερνητικών βουλευτών και επιπλέον της Κ. Παπακώστα και του Γ. Σαρίδη της Ενωσης Κεντρώων) και 143 ψήφους κατά, ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019, με τον οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προαναγγέλλει τη «μεταμνημονιακή» κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού, με πάνω από 3 δισ. ευρώ νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όλα τα προηγούμενα, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και κερδοφορία του κεφαλαίου.

Τα στοιχεία αυτά επιχείρησαν να κρύψουν τα κυβερνητικά στελέχη καθ' όλη τη διάρκεια της συζήτησης, με ένα προπαγανδιστικό «κρεσέντο» περί του «πρώτου μεταμνημονιακού προϋπολογισμού» που τάχα «δίνει και δεν παίρνει» από τα λαϊκά στρώματα. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα άλλα αστικά κόμματα πρόβαλαν, εν μέσω σκυλοκαβγάδων με τον ΣΥΡΙΖΑ, τις δικές τους αντιλαϊκές «συνταγές» διαχείρισης, βγαλμένες και αυτές από τα συρτάρια των επιχειρηματικών ομίλων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, που καταψήφισαν τον προϋπολογισμό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέδειξαν το χαρακτήρα ενός ακόμα σκληρού ταξικού προϋπολογισμού σε βάρος του λαού, ενώ φώτισαν την υπεροχή και τη ρεαλιστικότητα της πρότασης του ΚΚΕ, καλώντας το λαό να βάλει μπροστά τις δικές του ανάγκες και να οργανώσει την πάλη του για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και των εκπροσώπων του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ