Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Τρισεύγενη» στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Τις πρόβες παρακολούθησε ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης

Το 2019 συμπληρώνονται 160 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Κωστή Παλαμά και ο δήμος Πατρέων το έχει κηρύξει «έτος Παλαμά». Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, τιμώντας τον Κ. Παλαμά, αποφάσισε να παρουσιάσει την «Τρισεύγενη» στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων».

Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Δεκέμβρη στις 21.30. Πρόκειται για το μοναδικό θεατρικό έργο του Παλαμά, το οποίο έχει παιχτεί ελάχιστες φορές και πάντα το ανέβασμά του υπήρξε ένα ξεχωριστό γεγονός.

Τις πρόβες της παράστασης παρακολούθησαν ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και ο πρόεδρος του Καρναβαλικού Οργανισμού Νίκος Χρυσοβιτσάνος. Συναντήθηκαν με τους συντελεστές της παράστασης, τον σκηνοθέτη Κώστα Τσιάνο, τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη, τον σκηνογράφο Αγγελο Αγγελή, τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Σταύρο Τσακίρη και τους ηθοποιούς της «Τρισεύγενης». Μέσα σε ένα ευχάριστο κλίμα, αντάλλαξαν απόψεις για την παράσταση, ενώ ο δήμαρχος και η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους συντελεστές της παράστασης. Ο σκηνοθέτης Κώστας Τσιάνος ευχαρίστησε τον δήμαρχο και αναφέρθηκε εν συντομία στον έξοχο ποιητικό λόγο της «Τρισεύγενης», στις κυρίαρχες ιδέες για ανεξαρτησία, ελευθερία, έρωτα, τη φυγή στο όνειρο, τους ανθρώπους της υπαίθρου, με τις παραδόσεις, τα παραμύθια, τα λαϊκά πανηγύρια και πάνω απ' όλα τα έξοχα πρόσωπα του έργου.

Η υπόθεση του έργου:

Η «Τρισεύγενη» είναι ένα λυρικό, ρομαντικό παραμυθόδραμα, που εκτυλίσσεται στα μέσα του 19ου αιώνα σε ένα χωριό της Ρούμελης.

Ο Κ. Πελετίδης με τους Κ. Τσιάνο και Στ. Κραουνάκη

AndreasAlexopoulos

Ο Κ. Πελετίδης με τους Κ. Τσιάνο και Στ. Κραουνάκη
Μια νέα και ανυπότακτη κοπέλα ταράζει την ήσυχη ζωή του χωριού. Αρχικά με την παράξενη συμπεριφορά της και μετά με την αποκάλυψη της κρυφής σχέσης που διατηρεί με έναν νέο, τον οποίο και παντρεύεται, παρά τις αντιρρήσεις του κοινωνικού της περίγυρου.

Οι κάτοικοι όμως δεν αποδέχονται τον ανυπότακτο τρόπο ζωής της και την διαβάλλουν στον άνδρα της. Σίγουρος ότι η γυναίκα του τον απατά και μάλιστα με τον εχθρό του, την εγκαταλείπει. Η Τρισεύγενη, μην αντέχοντας τον πόνο, βάζει τέλος στη ζωή της...

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία - διασκευή - δραματουργική επεξεργασία: Κώστας Τσιάνος. Σκηνικά: Αγγελος Αγγελή. Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης. Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος. Βοηθός σκηνοθέτη: Λουκία Στεργίου.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Ειρήνη Αρβανίτη, Διονύσης Βούλτσος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ελίνα Καπετάνου, Δημήτρης Καραβιώτης, Εφη Κεραμίδα, Φίλιππος Σοφιανός, Αντιγόνη Κουλουκάκου, Δωροθέα Στεργιώτη, Βασίλης Τσόρλαλης.

Ο παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί για το Δεκέμβρη είναι στις 22/12 στις 21.00, στις 23/12 στις 19.00, στις 25, 26, 28, 29/12 στις 21.00 και στις 30/12 στις 19.00. Η παράσταση ανεβαίνει επίσης την Πρωτοχρονιά στις 21.00.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ, φοιτητικό - μαθητικό 10 ευρώ, λαϊκή απογευματινή Κυριακής 8 ευρώ, ΑμεΑ, ανέργων και άνω των 65 ετών 5 ευρώ.

Κρατήσεις στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», στο τηλέφωνο 2610 273613 και στο www.ticketservices.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ