Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Καταψήφισε ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ

Ανέδειξε τον αντεργατικό προσανατολισμό του προϋπολογισμού και του Οργανισμού

Καταψηφίζοντας τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ εκ μέρους της ΔΑΣ, ο Θανάσης Γκώγκος τόνισε ότι αυτός αποτελεί βασικό εργαλείο της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, σε έναν οργανισμό με σύνθετο και πολύπλευρο αντικείμενο, το οποίο «αγγίζει μεγάλο φάσμα δραστηριοτήτων που ξεκινά από τα επιδόματα ανεργίας, επίσχεσης κ.λπ., ως ένα υπόλοιπο έργων που έχει απομείνει από τους καταργηθέντες οργανισμούς ΟΕΚ και ΟΕΕ, τη μαθητεία και την κατάρτιση, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα προγράμματα απασχόλησης που ανακυκλώνουν την ανεργία».

Τεκμηριώνοντας την καταψήφιση του προϋπολογισμού, υπογράμμισε: «Το παγιωμένο ποσό των επιδομάτων ανεργίας στα χαμηλά - άθλια επίπεδα των 360 ευρώ για μόλις 12 μήνες και αυτό στην καλύτερη περίπτωση, το τραγικό ποσοστό στην επιδότηση, που πολλές φορές αγγίζει το 1/10 των ανέργων, τα ευτελή ποσά που δίνονται σε ΟΕΚ και ΟΕΕ, η μη πληρότητα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε συνθήκες που οι συγκεκριμένες ανάγκες είναι οξυμένες, τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού που απευθύνονται σε λίγους εργαζόμενους και ανέργους σε συνδυασμό με την ύπαρξη όρων και προϋποθέσεων, άλλες κοινωνικές παροχές που έχουν εγκαταλειφθεί, είναι καθοριστικοί παράγοντες που δείχνουν την πορεία του Οργανισμού προς όφελος των προγραμμάτων απασχόλησης, άρα και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι προφανές πως με τον προσανατολισμό του Οργανισμού δεν μπορώ να συμφωνήσω, κατ' επέκταση καταψηφίζω και τον προτεινόμενο προϋπολογισμό που αποτελεί το βασικό εργαλείο του».

Ταυτόχρονα, ο Θ. Γκώγκος κατέθεσε στα πρακτικά της συνεδρίασης τις θέσεις που ανέπτυξε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στην προχτεσινή συνέντευξη Τύπου, τόσο για τον προϋπολογισμό όσο και για την προσπάθεια του προεδρείου της ΓΣΕΕ να αποκλείσει τη ΔΑΣ από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός του ΟΑΕΔ, με τον αντεργατικό προσανατολισμό του, στηρίχτηκε από όλα τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης. Ανάμεσά τους και δύο μέλη - εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, με τον έναν μάλιστα (πρόσκειται στην ΠΑΣΚΕ) να δηλώνει ότι διαφωνεί πολιτικά, αλλά να δίνει θετική ψήφο «για λογιστικούς λόγους»! Το τέταρτο μέλος της διοίκησης εκ μέρους της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) απουσίαζε από τη συνεδρίαση, όπως και ο αντικαταστάτης του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανασυσταθούν οι Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας (2017-06-15 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν την καταλήστευση του ΟΕΚ (2012-03-27 00:00:00.0)
Αρπαξαν το 70% των αποθεματικών του ΟΕΚ! (2012-03-22 00:00:00.0)
«Οχι» στο κλείσιμο ΟΕΚ - ΟΕΕ (2012-02-29 00:00:00.0)
Να εξηγήσουν τα κατορθώματά τους (2012-02-18 00:00:00.0)
Ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες (1999-05-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ