Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Δυτική Ελλάδα και το Νότιο Ιόνιο

Στο κέντρο του πάνελ της εκδήλωσης οι υποψήφιοι: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος και δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης
Στο κέντρο του πάνελ της εκδήλωσης οι υποψήφιοι: Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Καραθανασόπουλος και δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης
Στην Πάτρα, στην πόλη που ο λαός της επέλεξε στις προηγούμενες εκλογές για δήμαρχό του τον κομμουνιστή Κώστα Πελετίδη, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι που στηρίζει το Κόμμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας - Νότιου Ιονίου.

Την παρουσίαση έκανε ο Δημήτρης Τζαβάρας, Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Ελλάδας και μέλος της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος. Μίλησαν επίσης ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και υποψήφιος περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, και ο Κώστας Πελετίδης, δήμαρχος Πατρέων και εκ νέου υποψήφιος.

Σύντομες παρεμβάσεις, καλώντας σε υπερψήφιση των συνδυασμών του ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές, έκαναν: Η Ηρα Κουρή, εκπαιδευτικός, ο Ανδρέας Μάζης, ιατρός, ο Γεώργιος Μαγιάκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγυιάς, ο Γιάννης Κανελλόπουλος, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Καστελοκάμπου, ο Χρήστος Αθανάσουλας, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Πύργου, και ο Γιώργος Σολτάτος, πρώην περιφερειακός σύμβουλος.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο ρόλο που έχει παίξει η Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας υπηρετήσει με επιτυχία 3 διαφορετικές κυβερνήσεις, χωρίς ταλαντεύσεις, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, καθώς και στην «ανάπτυξη» που υπηρετεί (και δεν γίνεται με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Περιφέρειας και συνολικά τις ανάγκες των λαϊκών οικογενειών).

Ο Κ. Πελετίδης είπε μεταξύ άλλων:

«Η τιμητική επιλογή του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας να είμαι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι ένα καθήκον, μια ευθύνη που αναλαμβάνω γνωρίζοντας τις δυσκολίες και το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα πορευτούμε.

(...) Ως δημοτική αρχή, έχοντας ως προτεραιότητα τις λαϊκές ανάγκες, πήραμε μέτρα, ανάσες ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων, προχωρήσαμε σε παρεμβάσεις που αναβαθμίζουν την πόλη, την ποιότητα ζωής των κατοίκων, νοικοκυρέψαμε την πόλη, τις υπηρεσίες του δήμου. Συνεχίζουμε σταθερά, βάζοντας μπροστά τις λαϊκές ανάγκες, τις διεκδικήσεις της μεγάλης πλειοψηφίας του πατραϊκού λαού. Στους αγώνες του πατραϊκού λαού και τις διεκδικήσεις της δημοτικής αρχής δεν βρεθήκαμε όλοι στην ίδια όχθη. Απέναντί μας είχαμε τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, την περιφερειακή αρχή της Δυτικής Ελλάδας, που βάζει πλάτη και συμμετέχει ενεργά στην καπιταλιστική ανάπτυξη υπηρετώντας τις αντιλαϊκές πολιτικές της ΕΕ και του κεφαλαίου.

(...) Ο πατραϊκός λαός, ενωμένος, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που βιώνει. Μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης", δεν είναι εμπόδιο η διαφορετική προσέγγιση, πατώντας στη στέρεη βάση ότι η συντριπτική πλειοψηφία χάνει γιατί κερδίζουν οι λίγοι».

Να συσπειρωθούν νέες δυνάμεις με το Κόμμα μας

Ο Δ. Τζαβάρας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, σημείωσε ότι το μεγάλο στοίχημα στις ερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι: «Να φανεί πιο ισχυρό το μήνυμα της αντίθεσης στην κυβέρνηση και τις δυνάμεις που εφαρμόζουν τα μνημόνια, την αντιλαϊκή επίθεση, να μην ενσωματωθούν οι λαϊκές δυνάμεις σε νέες αυταπάτες. Να συσπειρωθούν νέες δυνάμεις με το Κόμμα μας, να απεγκλωβιστούν εργατικές - λαϊκές δυνάμεις απ' το ιδεολογικό και πολιτικό "μαντρί" των κομμάτων του κεφαλαίου. Να ενισχυθεί η συσπείρωση ευρύτερων δυνάμεων γύρω απ' το ΚΚΕ, ν' αξιοποιηθεί η πολιτική δράση αυτής της περιόδου έτσι ώστε να δημιουργηθούν πιο καλές προϋποθέσεις για νέα βήματα στην ισχυροποίηση του Κόμματος και γενικά στην υπόθεση του λαού μας.

(...) Στην κάλπη για το δήμο Πατρέων να μη σκορπίσει η ψήφος στα επίσημα ή ανεπίσημα ψηφοδέλτια των ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ - ΚΙΝΑΛ ή στα υπόλοιπα ποικιλώνυμα δήθεν ανεξάρτητα σχήματα. Να τους αφήσει ο λαός της Πάτρας στα αδιέξοδά τους και τις αντιφάσεις τους. Να σηματοδοτήσει ευρύτατη συσπείρωση νίκης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του Κώστα Πελετίδη. Η Πάτρα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων έχει δημοτική αρχή και δήμαρχο, δοκιμασμένους και σταθερά δικούς της. Πρέπει να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο που ξεκίνησε. Στη δύσκολη συνέχεια, θα 'ναι αναγκαίος όσο ποτέ ένας δήμος Πατρέων με γραμμή λαϊκής αντιπολίτευσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ