Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στη δράση με γνώμονα τις ανάγκες των εργαζομένων

Ο «Ριζοσπάστης» απευθύνθηκε επίσης σε δύο συνδικαλιστές που προέρχονται από διαφορετικές αφετηρίες - συνδικαλιστικές και πολιτικές - αλλά τα τελευταία χρόνια εκλέγονται στο ΔΣ του ΣΥΠΑ με το ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης», για να μας πουν δυο λόγια για το πώς αυτοί βλέπουν τη δράση του Συλλόγου.

Ο Κυριάκος Κοντούδης, Β' αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΠΑ, επισημαίνει: «O Σύλλογός μας, τα τελευταία τρία χρόνια, απέκτησε επιτέλους τη δυναμική και την οντότητα που του αξίζει και έδωσε ουσιαστική ώθηση στη λειτουργία και το περιεχόμενο δράσης και της Ομοσπονδίας. Δίνουμε καθημερινά τον αγώνα μας, στους χώρους εργασίας, στους δρόμους, στην περιφερειακή αρχή, στα υπουργεία και όπου αλλού χρειάστηκε να παρέμβουμε δυναμικά.

Η συνεχής διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και η υλοποίηση πολλών από αυτών έκαναν πολλούς συναδέλφους να έρθουν κοντά μας, ισχυροποιώντας περαιτέρω τη θέση του Συλλόγου μας.

Σε μια εποχή που πολλές Ομοσπονδίες και Σύλλογοι ελέγχονται από εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές, αλλά και από παρατάξεις που υπηρέτησαν όλες τις μνημονιακές πολιτικές, ο Σύλλογός μας απέδειξε ότι όταν υπάρχει μια συγκροτημένη και ουσιαστική άλλη πρόταση απέναντι σε όλα αυτά, μπορεί να πετύχει πολλά.

Προσωπικά θεωρώ ότι αυτή είναι η μορφή που αξίζει να έχει ένα Σωματείο, ενώνοντας όλες τις υγιείς και αγωνιστικές δυνάμεις, με γνώμονα αυτά που έχουμε υποχρέωση να πετύχουμε για τους συναδέλφους μας, αλλά και για τις οικογένειές μας. Να συμπορευτούμε μαζί σε όλα αυτά που μας ενώνουν και που αποτελούν τον κοινό μας στόχο».

Ο Αλκης Ζαβερδινός, Α' αντιπρόεδρος του ΔΣ, σημειώνει: «Η συνδικαλιστική αγωνιστικότητα δεν μπορεί να χειραγωγηθεί. Ο εργοδοτικός - κυβερνητικός συνδικαλισμός φαίνεται πολύ αδύναμος όταν παίρνουμε την απόφαση να σπάσουμε τα δεσμά του.

Προχώρησα λοιπόν στην επιλογή να συνεργαστώ στους αγώνες και στις δράσεις με την "Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση". Μαζί κατορθώσαμε να πετύχουμε διεκδικήσεις, να αγωνιζόμαστε με συναδέλφους καθημερινά και ανιδιοτελώς για έναν ισχυρό Σύλλογο στο πλάι του εργαζόμενου και να αντιστεκόμαστε σε αντιλαϊκές πολιτικές από όπου κι αν προέρχονται, είτε αυτό λέγεται κυβέρνηση είτε περιφερειακές αρχές.

Η επιλογή μου αυτή δικαιώθηκε και νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος που συνέβαλα για να έχουμε ένα Σύλλογο δυνατό και ενωμένο, που μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Ο Σύλλογος έδρασε, πήρε αποφάσεις σε όλα τα ζητήματα και έδωσε λύσεις, γεγονός που έχουν αναγνωρίσει όλοι οι εργαζόμενοι.

Η στήριξη του ψηφοδελτίου της "Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης" είναι μονόδρομος για μένα και για όσους θέλουν να προσφέρουν στο συνδικαλιστικό κίνημα στην Περιφέρεια Αττικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ