Πέμπτη 20 Δεκέμβρη 2018
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συναυλία για τον αγώνα ενάντια σε αιολικό πάρκο στη Νεάπολη

Συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων ενάντια στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην περιοχή Κουλέντια Νεάπολης, οργανώνει η Γραμματεία Λακωνίας του ΠΑΜΕ, αύριο, Παρασκευή 21/12, στις 7 μ.μ., στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Λακωνίας (θέση Βροντάς). Τον αγώνα των κατοίκων στηρίζουν με αποφάσεις τους η Ομάδα Γυναικών Σπάρτης της ΟΓΕ, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Λακωνίας, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Λακωνίας και η Επιτροπή Αγώνα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λακωνίας.

Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εταιρεία κατασκευής του αιολικού πάρκου για την προσπάθεια τρομοκράτησης των κατοίκων, σέρνοντας στα δικαστήρια τη Συντονιστική τους Επιτροπή και τον Σύλλογο «Αρτεμις».

Διεκδικεί: Την απαγόρευση εγκατάστασης ΑΠΕ κοντά σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Την αυστηρή οριοθέτηση με κεντρικό επιστημονικό σχέδιο και τήρηση μέγιστου επιτρεπόμενου ποσοστού κάλυψης γης από εγκαταστάσεις ΑΠΕ. Την άμεση υπογειοποίηση του δικτύου σύνδεσης των αιολικών πάρκων με τους υποσταθμούς της ΔΕΗ. Τη συντήρηση και ανανέωση του δικτύου μεταφοράς, ώστε να μην αποτελεί αιτία για πυρκαγιές σε διάφορα σημεία της περιοχής και του νομού συνολικά, που έχει πληγεί από καταστροφικές πυρκαγιές. Την κατάργηση των πράσινων τελών ΑΠΕ και την άμεση μείωση των τιμολογίων οικιακού και αγροτικού ρεύματος κατά 50% για κάθε λαϊκή οικογένεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ