Σάββατο 3 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι επιπτώσεις...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ δηλώνει ο Χρήστος Πρωτόπαππας (ως κυβερνητικός εκπρόσωπος) ότι θα έχει η συγχώνευση της Εθνικής με την Αλφα Μπανκ στην ελληνική οικονομία. Οπως και οι περισσότεροι στην κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι ήδη μιλάνε οι τράπεζες για μειώσεις προσωπικού.

Θυμηθείτε, όμως, ότι ο τώρα κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει υπάρξει και πρόεδρος της ΟΤΟΕ, οπότε μόνον άγνοια δεν μπορεί να του καταλογίσει κανείς για τον τραπεζικό χώρο και τις επιπτώσεις τέτοιων κινήσεων. Αλλά αν το καλοσκεφτεί κανείς, τα ίδια έλεγε και τότε.

Αλλά για να δείτε τι εκπληκτικό τραπεζικό χώρο έχουμε να δρα στην Ελλάδα, τώρα κάνουμε και εξαγωγές απολύσεων στο εξωτερικό! Η (τύποις) ελληνική Νόβαμπανκ προτίθεται να εξαγοράσει την τουρκική Σαΐτμπανκ, προαναγγέλλοντας ότι θα απολύσει όλο της το προσωπικό.

Οσο γι' αυτά που λένε οι κυβερνώντες περί ωφέλειας προς τον πολίτη, που θα επιφέρουν οι συγχωνεύσεις, τα είδαμε και πριν τις εξελίξεις. Είδαμε, δηλαδή, και την τακτική των τραπεζών (πανωτόκια, πλειστηριασμοί), αλλά και τις τρομερές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που δεν έκανε απολύτως τίποτε.

ΜΠΟΡΕΙ κανείς να εξηγήσει το φαινόμενο η ανακάλυψη ενός φακέλου, που πιθανόν έχει άνθρακα, να ισοδυναμεί με το θάνατο 50 αμάχων στη «ζυγαριά» της παγκόσμιας ειδησεογραφίας; Γιατί οι δυο αυτές ειδήσεις εκτιμάται (και από τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ) ότι έχουν το ίδιο «ειδικό βάρος»;

Με δημοσιογραφικά κριτήρια δεν εξηγείται. Εύκολα, όμως, αναλύεται αν δει κανείς την επικοινωνιακή πολιτική των Αμερικανών και πώς αυτή αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων. Εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «τσιμπάνε» και κάποιοι θέλουν και «τσιμπάνε».

Πάντως, ό,τι κι αν κάνουν δεν πείθεται ο Ελληνας πολίτης ότι οι Αμερικανοί είναι οι αμυνόμενοι και οι Αφγανοί οι επιτιθέμενοι. Πώς να το κάνουμε...


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ